Connect with us

Revistateo.ro

Cum scapi de insomnie (daca e provocata de vraji). Sfaturi de la parintele Ilarion Argatu

Stil de viata

Cum scapi de insomnie (daca e provocata de vraji). Sfaturi de la parintele Ilarion Argatu

Oamenii care sufera de insomnie s-ar putea confrunta cu blestemele anumitor dusmani. Iti spunem cum scapi de aceasta problema tot mai frecventa in ziua de azi, respectand sfaturile lasate mostenire de parintele Ilarion Argatu.

Vrajile se pot dezlega numai cu credinta, multa credinta, sustinea parintele ortodox Ilarion Argatu, care s-a stins din viata in anul 1999.

Multe femei de la tara pastreaza traditiile pagane mostenite de la strabunici si fac si astazi o serie de vraji impotriva celui pe care il considera o amenintare directa, un vrajmas.

Parintele Argatu, care ne-a lasat nenumarate sfaturi duhovnicesti, sustinea ca insomniile enoriasilor care se prezentau la el erau provocate in mare parte de vraji si blesteme.

Neputintele noastre pot fi provocate de altcineva, chiar si de la kilometri distanta. Cei care lucreaza cu Necuratul si vor sa faca rau isi pot faca vraja functionala daca cel asupra caruia actioneaza nu este constient de puterea lui Dumnezeu si l-a abandonat de mult. Parintele Argatu sustinea ca, din contra, tocmai necredinciosii sunt mai predispusi la suferintele cauzate de blesteme.

In anul 2006, s-a facut deshumarea parintelui, iar oamenii au constatat ca trupul era aproape intact. Din acel moment, invataturile sale au capatat o aura aparte, intruca Biserica si crestinii au realizat ca preotul a avut o viata aproape de sfintenie.

Daca dormi o ora seara si nu mai poti adormi apoi in timpul noptii, decat pe la 3-4 dimineata, iar toata ziua iti este somn, e de la vraji. Trebuie sa te scoli din pat si sa afumi camera cu tamaie, sa stropesti cu agheasma prin casa si sa iti speli fata cu apa sfintita. Inainte de culcare e bine sa iti faci cruce si sa spui o rugaciune.

A doua zi e bine sa te spovedesti preotului si sa te impartasesti. La spovedania generala se spun toate pacatele pe care ti le amintesti de la 7 ani pana in preent. Trebuie sa tii post negru vinerea pana la ora 24 si sa spui in aceasta zi „Psalmul 50” de 3 ori.

Subiect pe aceeasi tema: Rugaciunea catre Sfantul Antonie cel Mare

Sfantul Antonie cel Mare a trait in secolul III si inceputul secolului al IV-lea. Despre acest sfant se spune ca a intemeiat viata monahala si este unul dintre cei mai reprezentativi pentru viata calugareasca. : “Daca voiesti sa fii desavarsit, du-te, vinde averea ta, da-o saracilor si vei avea comoara in cer; dupa aceea, vino si urmeaza-Mi” , spune Sfantul Antonie (Matei 19, 21).

Sfantul Antonie traia in adancul desertului, pe muntele Kolzim, acolo unde s-a rugat neincentat la Dumnezeu. Rugaciunile Sfantului Antonie sunt ocrotitoare in fata farmecelor si blestemelor si aducatoare de belsug pentru cei sarmani.

Iata cea mai puternica rugaciune catre Sfantul Antonie cel Mare, cea care ne apara de saracie si blesteme:

“Sfinte Parinte Antonie, cel ce te-ai invrednicit sa fi vas ales al Mantuitorului Hristos prin credinta si prin viata ta curata, du rugaciunile noastre catre Dumnezeu si roaga-L pentru sanatatea, pentru mantuirea, pentru ajutorul si pentru iertarea pacatelor tuturor celor ce alearga la ajutorul Tau cel sfant.

Cel ce ai fost pe pamant si durerile noastre le sti si pacatele noastre le cunosti, nu trece cu vederea glasurile de rugaciune ale celor ce alearga la mijlocirea Ta si nu te uita la nevrednicia celor ce Te roaga, ci la slava si mila lui Dumnezeu, pe care Tu L-ai marturisit si spre care se indreapta rugaciunea ce Ti-o aducem cu atata nadejde.

Slavite facator de minuni, parintele saracilor, ocrotitorul vaduvelor, sprijinitorul orfanilor, alesul vas al Mantuitorului Hristos, vino cu obisnuita Ta indurare in ajutorul nostru, prin rugaciunile Tale, catre Dumnezeu, ca sa fim mangaiati in nevoi, ca sa fim spijiniti in necazuri, ca sa fim aparati de primejdii, de ispite, de pofte netrebnice si de pacate.

Ocroteste-ne pe noi si familiile noastre si ne pazeste pasii vietii pe cararile mantuirii.

Bunule Parinte Antonie, cel ce ai facut din pustiul Egiptului loc de preaslavire al Marelui Dumnezeu si al Mantuitorului Hristos, fa si din pustiul sufletuilui nostru, ars de necredinta si ros de patimi, loc placut Tie, in care sa se salasluiasca virtutes si sa cresca crinul bine mirositor al faptelor crestine, prin Tine sa se maresca numele Tau cel sfant, al Tatalui, al Fiului si al Sfantului Duh. Amin.”

5 Comments

5 Comments

  1. costel

    2017-12-01T05:42:15+02:00 at 2017-12-01T05:42:15+02:00

    Dumnezeu fie cu noi ma chinuie acest blestem de nou luni cand vine noapte mie frica sa dorm fac urat prin somn dorm in fund pana si in picioare , Dumnezeu sa va fereasca . Acum ma voi ruga Domnului sa imi revin chiar nu mai rezist imi doaresc sa a macar o noapte linistita…!!!!

  2. ionut

    2017-12-20T08:56:31+02:00 at 2017-12-20T08:56:31+02:00

    Pentru Costel.Stiu pe cineva care te poate ajuta.sa imi scrii pe mail leuionutalex@yahoo.com.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top