Connect with us

Revistateo.ro

Cum sa te feresti de raceala

Sanatate

Cum sa te feresti de raceala

Iti spunem cum sa te feresti de raceala fara sa faci eforturi supradimensionate ca sa tii virusii la distanta. Unele persoane se indoapa cu medicamente si urmeaza o serie de tratamente care fac mai mult rau decat bine, cand, de fapt, trucurile de a tine raceala la distanta sunt mult mai simple decat pare la prima vedere.

Cum sa te feresti de raceala cu 6 reguli simple

1. Fa-ti vaccinul antigripal. E adevarat ca acest vaccin nu garanteaza faptul ca nu vei raci, insa rolul serului este de a diminua simptomele unei gripe. Fara vaccin, in functie de cum este construit organismul tau si stilul de viata adoptat, poti da in pneumonie.

2. Spala-te pe maini! Un studiu publicat de American Journal of Preventive Medicine arata ca persoanele care nu se spala pe maini inainte de fiecare masa sau de fiecare data dupa ce s-au murdarit racesc mai usor.

3. Poarta sosete. Cercetatorii de la Centrul de Raceli Comune de la Universitatea din Cardiff au demonstrat ca frigul de afara chiar afecteaza starea de sanatate integrala a organismului, mai ales ca multi medici sustin ca nu putem raci de la curent sau de la aerul rece pentru ca raceala este produsa de un virus. 90 de voluntari au stat cu picioarele in apa rece timp de o ora si o treime dintre acestia au racit in urmatoarele 5 zile.

3. Daca simti ca vine raceala, nu iti atinge nasul sau ochii. Virusul care s-a acomodat pe mainile tale poate fi transferat intr-o miime de secunda in ochi sau nas.

4. Plimba-te in natura imbracat gros. Cu toate ca aerul rece face rau, daca iti obisnuiesti corpul cu el, vei avea mai putine sanse sa racesti. Faptul ca nu ne obisnuim treptat cu schimbarile bruste de temperatura si suntem destul de comozi ne predispune la gripa si raceala.

5. Nu fuma. Chiar daca esti un fumator inrait, ai putea face o pauza de la tigari macar acum, in sezonul rece. Fumul de tigara irita caile respiratorii si le face mai sensibile in fata virusurilor.

6. Mananca fructe si legume de sezon. Ai nevoie de multe vitamine pentru ca organismul tau sa functioneze la parametri normali, sa isi activeze antioxidanti aflati in mod natural in corp pentru a tine la distanta virusii. Ai nevoie de fitochimicale, adica de fructe si legume bogate in vitamine.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top