Connect with us

Revistateo.ro

Daca te confrunti cu boli ale membrelor inferioare, inclusiv ciuperca piciorului, poti scapa de ele cu apa de gura! Afla cum!

Sanatate

Cum sa scapi de ciuperca piciorului cu apa de gura

Bolile membrelor inferioare, in special ciuperca piciorului, cauzeaza un mare disconfort. Ereditatea, un stil de viata nesanatos, incaltamintea necorespunzatoare si o imunitatea slaba sunt pricipalele boli ale acestor boli. O metoda inedita ar putea sa te scape ciuperca piciorului.

Apa de gura poate fi folosita pentru a scapa de aceasta afectiune nedorita. Pentru a elimina ciuperca piciorului, poti sa faci baie membrelor inferioare cu acest produs. Tine picioare in apa de gura pentru 30 de minute in fiecare noapte, timp de o saptamana, inainte de culcare, pentru ca acest tratament sa functioneze.

Daca ai bataturi, dupa fiecare baie cu apa de gura, aplica o solutie de ceapa marinata in otet. Pentru aceasta ai nevoie de o ceapa si 200 de mililitri de otet de mere.

Iata cum sa prepari solutia! Taie ceapa rondele si pune-o intr-un castron. Toarna otet, iar dupa o jumatate de ora, scoate rondelele de ceapa. Inainte de a te duce la culcare, aplica pe zonele afectate si inveleste-ti picioarele intr-o punga de plastic. Repeta in fiecare noapte pana cand bataturile dispar.

Pentru a scapa de piciorul atletului sau micoza piciorului, tine membrele inferioare in apa de gura pentru a le dezinfecta. Apoi, taie cativa catei de usturoi pe jumatate si plaseaza intre degete. Desi aceasta metoda duce la un miros neplacut, are avantajul de a trata micoza piciorului mai repede decat medicamentele.

Continutul acestui articol este de natura informativa si nu inlocuieste vizita la medic si opinia unui specialist.

CITESTE SI: Uite ce spun picioarele despre sanatatea ta

Mulţi dintre noi tratăm picioarele ca pe un ,,mijloc de transport” şi nimic mai mult. Această concepţie este una total greştită, şi asta pentru că picioarele nu numai că ar trebui să fie un etalon de frumuseţe dar ele pot ascunde adevărate semne ale blolii.

Avem de multe ori tendinţa să trecem cu vederea peste anumite aspecte care sunt legate de sănătatea picioarelor, le tratăm superficial şi le considerăm fireşti. Însă lucrurile nu stau aşa mai mereu. Medicii atrag atenţia că de multe ori starea picioarelor poate oferi semnale preţioase despre starea de sănătate a noastră.

Uite care sunt cele mai importante simptome ale picioarelor care ar trebui să te alarmeze cât de cât şi să te determine să iei măsuri:

1. Incapacitatea ta de a ridica laba piciorului. Această deficienţă legată de picioarele tale îţi poate semnala că s-a produs o deteriorare la nivelul unui muşchi sau chiar al unui nerv.

2. Mici găurele pe unghiile degetelor. Marea problemă este că în până la 50% din cazurile de psoriazis apar si mici găuri pe unghiile degetelor de la picioare. Psoriazisul este adeseori confundat cu „o simplă problemă a pielii”, însă nu este întocmai aşa. De fapt, psoriazisul este o boală cronică autoimună, în majoritatea cazurilor de proveninţă ereditară, care afectează circa 3% din populaţia globului, de regulă persoanele cu vârsta cuprinsă între 11 şi 45 de ani.

Este foarte important să ştiţi cum să evitaţi cauzele care declanşează psoriazisul. Încercaţi să evitaţi leziunile la nivelul pielii, stresul, stările de agitaţie, infecţiile, cum ar fi amigdalita, anumite medicamente: betablocante, ibuprofen, litiu, expunerea prelungită la soare, alcoolul şi fumatul.

3. Dureri la mers. Fracturile de stres, mici fisuri ale osului, atunci când rămân nediagnosticate sunt o cauză comună a durerilor de picioare. Disconfortul poate fi simţit pe părţile laterale ale picioarelor, pe tălpi sau peste tot.

4. Piele uscată şi mâncărimi. Boala denumită popular ,,piciorul atletului” este o infecţie fungică şi de obicei începe cu o piele uscată şi cu mâncărimi, iar apoi evoluează spre inflamaţii şi băşici. Atunci când băşicile se sparg, infecţia se răspândeşte.

Aşadar, trebuie să fim mereu foarte atenţi la semnele pe care ni le transmit picioarele noastre pentru a putea avea o sănătate cât mai solidă.

Sursa foto: scriptofheaven.co.uk

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top