Connect with us

Revistateo.ro

Cum să prepari singură un ulei bogat în nutrienți

Naturiste

Cum să prepari singură un ulei bogat în nutrienți

Uleiul cu chilli este un ingredient fenomenal, foarte bogat în nutrienți esențiali pentru organism. Acesta poate fi preparat extrem de ușor. Iată de ce ai nevoie:

– o bază de ulei vegetal (cel mai indicat este să alegi uleiul de măsline, însă poți folosi și ulei de floarea soarelui, porumb, susan, etc)

– ardei chilli proaspeți fără semințe.

CITEȘTE ȘI: ÎMBUNĂTĂȚEȘTE-ȚI CIRCULAȚIA CU ACEST CEAI

Tot ce trebuie să faci este să tai ardeii în felii și să îi călești ușor timp de 1-2 minute în ulei. Adaugă-i apoi în ulei proaspăt de măsline și lasă totul să se răcească. Toarnă uleiul într-o sticlă și acoper-o bine.

Uleiul cu chilli este o sursă bună de proteine, îmbunătățindu-ți calitatea masei musculare. Consumând acest tip de ulei în mod regulat previi problmele respiratorii, întărești sistemul osos și stimulezi sistmeul nervos. Totodată acest tip de ulei preparat în casă conține vitamina D, o vitamină importantă care te protejează de apariția bolilor precum Alzheimerul sau osteoporoza. Îl poți utiliza la prepararea altor alimente bogate în vitamina D precum pește sau soia.

Uleiul cu chilli conține și alte vitamina precum A, E și K, care au numeroase beneficii pentru întregul organism. Acestea joacă un rol important în dezvoltarea danturii, întărirea sistemului imunitar, reproducerea și divizarea celulelor. Pe lângă asta, conținutul bogat de vitamina C te protejează de acțiunea radicalilor liberi și apără organismul de boli, viruși și infecții.

Acest tip de ulei este indicat pentru persoanele care au probleme cu inima, având abilitatea de a crește nivelul de colesterol bun și de a scade nivelul de colesterol rău. Astfel inima rămâne sănătoasă și funcționează fără probleme zi de zi. Încearcă să incluzi acest ingredient în alimentația ta și nu vei regreta!

 

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top