Connect with us

Revistateo.ro

Usturoiul are efecte vindecatoare. Afla cum trebuie sa consumi usturoi, astfel incat sa beneficiezi de toate proprietatile sale.

Sanatate

Cum sa mananci usturoi pentru a beneficia de toate efectele sale vindecatoare

Multe persoane evita sa manance usturoi din cauza mirosului acestuia. Totusi, are numeroase efecte vindecatoare asupra organismului. De aceea este bine sa incluzi in meniul tau si acest aliment. Pe langa faptul ca da un gust aparte mancarii, usturoiul poate vindeca sau preveni si anumite boli, printre care si cancerul.

Cum sa mananci usturoi pentru a beneficia de efectele sale vindecatoare

Usturoiul este un antibiotic natural. Te ajuta in lupta cu racelile si cu numeroase alte boli. In plus, contine foarte multi nutrienti care aduc beneficii organismului. Te ajuta sa tii sub control tensiunea arteriala si colesterolul, impiedica aparitia unui atac de cord etc. Desi usturoiul este evitat din cauza mirosului sau, specialistii sustin ca alimentul le vine in ajutor celor care au probleme cu respiratia urat mirositoare. Te va ajuta in acest sens mai mult decat patrunjelul sau cafeaua, sustin specialistii.

Pentru a beneficia de efectele sale vindecatoare, este indicat sa consumi usturoi crud. Inainte de a-l manca, este bine sa il zdrobesti si sa il lasi 15 minute inainte de a-l consuma. Astfel este stimulata eliberarea alicinei, care intareste sistemul imunitar si reduce colesterolul. Daca vrei sa il incluzi in anumite retete si sa il gatesti, este indicat sa nu il lasi mai mult de 10 minute la gatit, pentru ca altfel isi va pierde proprietatile vindecatoare. Specialistii sustin ca este bine sa consumam in fiecare zi trei catei de usturoi crud.

Asadar, pentru a beneficia de efectele vindecatoare ale usturoiului, este bine sa consumi zilnic acest aliment. De asemenea, este ideal ca acesta sa fie mancat crud, insa trebuie sa fie zdrobit inainte de a fi consumat. Poate fi inclus in numeroase retete carora le va da un gust deosebit.

Usturoiul este un aliment care aduce numeroase beneficii organismului, datorita nutrientilor pe care ii contine. Daca stii cum sa il consumi corect, atunci vei putea profita de efectele sale vindecatoare.

Articole pe aceeasi tema:

Cand nu ai voie sa mananci usturoi

De ce trebuie sa mananci usturoi inainte sa faci sex

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top