Connect with us

Revistateo.ro

Cum să faci acasă pastă de dinți din argilă

Ingrijirea dintilor

Cum să faci acasă pastă de dinți din argilă

Află cum să faci acasă pastă de dinți din argilă. Dacă nu vrei să le mai folosești pe cele din comerț, care conțin mai multe substanțe ce pot duce la apariția unor probleme de sănătate, atunci poți încerca și tu această rețetă. Iată care sunt ingredientele necesare și cum să procedezi.

Cum să faci acasă pastă de dinți din argilă

Pentru această pastă de dinți este indicat să folosești argilă de bentonit. Aceasta are efecte detoxifiante. Este o sursă immportantă de minerale. Conține cel puțin 60. Astfel ajută corpul să elimine toxinele, metalele grele, dar și impuritățile.

Pentru a pregăti această pastă de dinți ai nevoie de câteva ingrediente. Ai nevoie de 2 linguri de argilă de bentonit. De asemnea, ai nevoie de 3 – 4 linguri de apă distilată. Poate fi fiartă și răcită. Mai ai nevoie și de 4 picături de ulei de esențial de scorțișoară. Este antibacterian și antifungic.

Opțional, pentru gust, mai poți adăuga și 10 picături de stevia sau xilitol. De asemenea, poți pune și 2 picături de ulei esențial de cuișoare. Este un bun analgezic și antibacterian.

CITEȘTE ȘI: N-o sa iti vina sa crezi ce poti face cu pasta de dinti!

Argila se va pune într-un bol. Trebuie să fie din sticlă. Apoi se adaugă uleiurile esențiale, îndulcitorul (dacă vrei să adaugi). Apoi se adaugă 3 linguri de apă.

Amestecați ingredientele timp de 5 minute. Folosiți o lingură de plastic sau din lemn. La final trebuie să se obțină o pastă fină. Dacă vreți ca pasta de dinți să fie un pic mai subțire, mai puteți adăuga o lingură de apă.

CITEȘTE ȘI: Pasta de dinţi, otrava de zi cu zi. Ce au descoperit cercetătorii

Rezultatul obținut se va ține într-un recipient din sticlă. Înainte de a vă spăla pe dinți, luați pasta din recipient folosind periuța. Spre deosebire de pasta de dinți din comerț, aceasta nu face spumă. De asemenea, trebuie știut faptul că nu are un gust extrem de plăcut. Dar este eficientă.

Aveți grijă! Sunt unele tipuri de argilă bentonită ce conțin metale grele. Din acest motiv nu trebuie să fie folosite de fameile însărcinate sau de copii.

CITEȘTE ȘI: De ce sa te speli pe fata cu pasta de dinti

Sursă foto: pixabay.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Ingrijirea dintilor

To Top