Connect with us

Revistateo.ro

Stil de viata

Cum îți poți distruge părul și pielea la duș

Știi să faci duș corect? Anumite obiceiuri pe care le faci când te bagi în cabina de duș sau în baie îți pot afecta sănătatea părului și pielea.

Cum îți poți distruge părul și pielea la duș:
1. PETRECI PREA MULT TIMP SUB JETUL DE APĂ FIERBINTE

Dacă petreci peste 20 de minute sub jetul de apă caldă vei crea un haos în ceea ce privește pielea ta. Uleiurile naturale pe care le secretă pielea vor fi eliminate în proporție de 60% iar scalpul are toate șansele să devină mai uscat după ce îți vei usca părul.

CITEȘTE ȘI: CUM ÎȚI ESTE PIELEA AFECTATĂ DE STRES
2. FRECI PREA TARE PROSOPUL DE PIELE DUPĂ CE IEȘI DE SUB APĂ
Dermatologii recomandă să te ștergi în mod suav cu prosopul și nu foarte repede și rigid, deoarece acest lucru poate dăuna pielii tale, provocând iritații. De asemenea, specialiștii nu sunt de acord cu metoda turbanului de a-ți usuca părul. Șterge-te normal cu prosopul și lasă părul ud, fără să îl mai înfășori în ștergător.

3. TE SPELI CU APĂ CARE CONȚINE PREA MULTE MINERALE
Înainte de a te băga dub duș, informează-te în legătură cu apa care curge în țevile casei tale. Apa cu un procent ridicat de minerale poate irita pielea și părul. Dacă te speli frecvent pe cap cu acest tip de apă, încearcă o metodă purificatoare, care să te scape de clor și minerale.

4. TE SPELI PE CAP LA URMĂ
Ai intrat în cabina de duș dar pui mai mare prețe pe corpul tău decât pe păr, ceea ce este o greșeală. Dacă lași spălatul părului la final, s-ar putea să o faci în grabă și să nu fi atentă la modul în care acesta suferă de fiecare dată când te grăbești să ieși din baie.

Sursa foto: rainfresh.ca

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top