Connect with us

Revistateo.ro

Cum îți afectează smartphone-ul sănătatea

Stiri

Cum îți afectează smartphone-ul sănătatea.

Smartphone-ul a ajuns indispensabil pentru majoritatea românilor. Îl utilizezi zi de zi fără să te gândești că te poate afecta în vreun fel. Îți începi ziua cu telefonul și o închei tot cu el, însă ce ar fi să acorzi puțină atenție și efectelor negative care vin odată cu utilizarea în exces?

CITEȘTE ȘI: PIHOLOGII SUNT ÎNGRIJORAȚI – CE SE ÎNTÂMPLĂ CU MAJORITATEA COPIILOR DIN ROMÂNIA

Te întrebi deseori de ce îți vine greu să adormi? Suferi de insomnie sau te trezești în miezul nopții? Experții în domeniu sugerează că utilizarea tabletelor, a telefoanelor inteligente sau a laptopului înainte de a adormi poate afecta calitatea somnului și durata acestuia. Totodată, obișnuința de a dormi cu smartphone-ul pe noptieră sau aproape de tine, poate duce la mici dezechilibre ale sănătății psihice și la tulburări grave de somn. Desigur, acțiunea tuturor factorilor care te influențează în acest sens are loc în timp îndelungat, însă nu ocolește pe nimeni.

O altă problemă comună a persoanelor care utilizează foarte des telefoanele mobile inteligente are legătură cu sănătatea ochilor. Numeroși utilizatori de smartphone au probleme de vedere din pricina faptului că țin telefonul prea aproape de ochi sau îl folosesc mult mai des. Încearcă să limitezi cât mai mult timpul de utilizare a acestuia.

Îți ții vreodată telefonul între ureche și umăr pentru a putea avea mâinile libere? Trebuie să știi că acest obicei poate duce la un blocaj al gâtului și poate afecta deopotrivă spatele și umerii. Fii conștient de poziția pe care o ai de fiecare dată când vorbești la telefon și încearcă să ai umerii drepți și capul într-o poziție verticală. La fel de important este și să îți cureți telefonul mobil cât mai des cu alcool sanitar sau o soluție specială. Habar nu ai câte bacterii se adună pe suprafața acestuia!

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top