Connect with us

Revistateo.ro

Cum arata Romania dupa cele trei zile de potop: Bilantul catastrofal al furiei naturii

Inedit

Cum arata Romania dupa cele trei zile de potop: Bilantul catastrofal al furiei naturii

Ploile au adus lacrimi de disperare pe obrajii romanilor in ultimele trei zile. Codul rosu de inundatii continua si astazi, apele raurilor Timis, Arges si Olt fiind o amenintare, iar bilantul ultimelor zile este de-a dreptul catastrofal.

Caras, Timis, Mehedinti, Dolj, Arges, Valcea, Teleorman si Olt se afla in continuare sub cod rosu de ploi, precizeaza meteorologii. Codul este prelungit pana maine la pranz iar durata acestuia depinde de zona si de debitul raului care strabate zona respectiva.

Potopul a facut si o victima: un barbat din Vedea, judetul Arges, a fost luat de ape cu tot cu caruta in care se afla. Culmea ironiei, barbatul se afla intr-un sat care nu era trecut de meteorologi sub avertizare hidro. In clipa de fata, localitatea Vedea este declarata zona de risc in hartile de risc hidrologic.

Potopul a lasat in urma numeroase pagube: 1200 de persoane evacuate din locuintele lor din calea apelor, o suta de locuinte rase efectiv de furia apelor si alte peste 2.000 de case cazute prada inundatiilor. Meteorologii avertizeaza ca pana maine dimineata ar putea cadea in continuare pana la 70l/ metru patrat in zonele cu cod rosu.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top