Connect with us

Revistateo.ro

violat

Stiri

Cum am ajuns sa il iert pe cel care m-a violat

O tanara povesteste despre cum a mers mai departe, intr-o situatie in care ai zice ca viata s-a sfarsit. „L-am iertat pe cel care m-a violat”, spune ea.

Iertarea nu este ceva ce vine de la sine. Este o alegere. O decizie grea, pe care eu am facut-o, pentru a reusi sa merg mai departe cu viata mea. Ma numesc Andreea si, acum 5 ani, am fost violata de un barbat care nu s-a multumit doar sa abuzeze de mine, ci m-a si injunghiat.

Despre ceea ce s-a intamplat in acea noapte nu prea obisnuiesc sa vorbesc. Este de ajuns sa spun ca acel barbat avea cateva probleme psihice, dovedite ulterior de medici, iar actul sau a fost atat de josnic, incat nu are rost sa il rememorez. Este mai important sa vorbesc despre perioada urmatoare, despre framantarile mele si despre cum am ajuns sa pot spune astazi, raspicat si sincer: „L-am iertat pe cel care mi-a distrus viata”. Nu am uitat ca el m-a violat, insa nu pot sa traiesc cu aceste resentimente. A ierta este, din punctul meu de vedere, unul dintre lucrurile care ne diferentiaza pe noi, OAMENII, de restul vietuitoarelor. Asa ca am decis sa fiu eu OM cu cel care, din contra, m-a tratat cum nu se trateaza nicio fiinta vie.

El a fost prins foarte repede, locuind in apropierea mea, iar judecatorii au decis sa ii acorde o pedeapsa de 5 ani in inchisoare, urmand sa fie analizat in permanenta de o echipa de medici si psihologi. Mi-am dorit sa se intample asta, caci este un individ periculos, care ar putea ataca si alte fete. Procesul nu a durat mult, pentru ca eu m-am dus imediat la politie, iar rana de cutit pe care o aveam a fost o dovada clara a faptului ca e un pericol pentru societate.

CITESTE SI: POVESTE INCREDIBILĂ: A devenit mai fericită în timp ce își urmărea soțul infidel

In ziua in care s-a pronuntat sentinta, am luat cuvantul in sala de judecata. Deja toti imi citisera declaratia si vazusera in presa ceea ce mi s-a intamplat, insa nu stiau si ce e in sufletul meu. Am zis doar atat: „Nu vreau ca aceasta sentinta sa fie privita ca pe o razbunare. Nu vreau sa fie pedepsit, insa este normal sa fie izolat, macar pentru o perioada. Insa nu vreau ca el sa sufere. Am suferit eu destul, iar dorinta de razbunare nu ar face decat sa ma otraveasca. El va plati in fata lui Dumnezeu, insa, pana atunci, eu il iert. Din tot sufletul meu, l-am iertat pentru ceea ce mi-a facut si consider ca acesta este singurul tratament pe care el il merita.

Atunci mi-am vazut parintii plangand, pe doamna judecator, cu ochii in lacrimi, iar cei cativa prieteni care au putut asista la proces ma priveau surprinsi. Nimeni nu a reusit sa inteleaga cum am putut sa spun acest lucru: „Il iert pe cel care m-a violat”.

CITESTE SI: Marturiile CUTREMURATOARE ale unor femei violate. STOP ABUZULUI SEXUAL!

Nu e usor, dar este cel mai bun lucru pe care l-am facut pentru sufletul meu. I-am oferit liniste. Au trecut 5 ani si iata-ma astazi… sunt bine. As vrea sa transmit si un mesaj pentru tinerele care au avut ghinionul meu: o sa treaca. Trebuie doar sa aveti credinta si putere, dar va zic sincer, o sa treaca si ura si mahnirea si sentimentul de neputinta. Iertati si totul va fi bine.

Sursa foto: tujuane.tv

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top