Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Cum alegi un pepene roșu bun fără a-l gusta

Pepenele roșu este fructul ideal de consumat în zilele caniculare de vară, mai ales dacă este păstrat la frigider. Datorită conținutului mare de apă (95%), acest aliment nu te îngrașă, ba dimpotrivă, este recomandat să îl consumi atunci când ții o dietă.

Atunci când mergem la piață să cumpărăm pepene roșu ne confruntăm cu o mare problemă: oare câți pepeni va trebuie să încercăm pentru a ajunge la cel dorit, care să aibă un gust delicios? Sunt multe situații jenante în care, deși nu ne place acel pepene, ne gândim să îl cumpărăm pentru ca vânzătorul se nu se simtă ofensat pentru că l-a tăiat pentru noi pentru degustare.

CITEȘTE ȘI: SALATĂ DE PEPENE ROȘU CU BRÂNZĂ
Nu mai este nevoie să treci prin aceste situații stânjenitoare deoarece există câteva metode prin care poți alege un pepene roșu bun fără a-l gusta. Iată câteva trucuri:

1. Lovește de câteva ori pepenele pe care vrei să îl cumperi ca și cum ai bate la ușă. Dacă sună a gol, pepenele este ideal de pus în farfurie. Dacă sună plin, mai încearcă și treci la următorul.

2. Pepenele are pe coaja sa niște dungi mai închise și mai deschise la culoare. Dacă dungile verzui deschise sunt prea deschise (spre alb) atunci pepenele nu este bun. Dacă bat spre gălbui, acesta cu siguranță va fi dulce iar dacă sunt aproape la fel de închise precum celelalte pete și dungi ale coajei, încearcă și altă variantă.

3. Roagă-l pe vânzător să bage cuțitul în pepenele pe care vrei să îl cumperi pentru a vedea dacă este zemos. În mod normal, un pepene bun la prima atingere a lamei cuțitului va avea multă zeamă. Dacă abia ies câțiva picuri din sucul de pepene roșu, pepenele este stricat.

Sursa foto: samuraidelafe.wordpress.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top