Connect with us

Revistateo.ro

Crestinii sarbatoresc Aducerea Moastelor Sfantului Ioan Gura de Aur

Stil de viata

Crestinii sarbatoresc Aducerea Moastelor Sfantului Ioan Gura de Aur

Biserica Ortodoxa Romana pomeneste in fiecare an de Aducerea Moastelor Sfantului Ioan Gura de Aur in anul 438, la Constantinopol.

Sfantul Ioan Gura de Aur este pomenit cu cruce neagra in calendarul crestin-ortodox astazi. A fost unul dintre marii iubitori de credinta, numit arhiepiscop de catre imparatul Arcadie. A ajuns sa fie pe scaunul patriarhal de trei ori. Sfantul Ioan Gura de Aur a trecut la cele vesnice in anul 407 la Pitius. A fost ingropat la Comane.

Astazi, crestinii ortodocsi care se roaga Sfantului Ioan Gura de Aur vor avea parte de toata slava sa. Sfantul Ioan Gura de Aur lumineaza caile celor rataciti, ii ajuta pe cei nevoiasi si ii opreste pe cei pacatosi din a face fapte necugetate. Prin gura lui aurita, acesta ii protejeaza pe credinciosi transmitandu-le mesaje divine ajutatoare dupa fiecare rugaciune.

Asadar, toti cei care nu isi gasesc calea, care au nevoie de un sfat, de iluminare, trebuie sa se roage Sfantului Ioan Gura de Aur.

Rugaciunea Sfantului Ioan Gura de Aur, aducatoare de pace si noroc

„Aceasta sa fie treaba voastra, zice, ca in rugaciuni sa multumiti lui Dumnezeu, si pentru cele vazute si pentru cele nevazute, si pentru cele ce am facut, fie de voie, fie de nevoie, si pentru imparatia cerurilor, si pentru gheena si pentru necazuri, si pentru linistea ce o avem. Caci acesta este obiceiul sfintilor de a se ruga si a multimi pentru binefacerile comune”.

Eu cunosc un barbat sfant care se ruga in asa fel. Nimic nu zicea decat aceasta:

„Multumim tie Doamne, pentru toate binefacerile Tale, care din ziua dintai si pana in ceasul acesta ai facut cu noi nevrednicii. Iti multumim pentru cele care le stim si care nu le stim, pentru cele aratate si cele nearatate, pentru cele cu fapta si cu cuvantul, pentru cele de voie si fara de voie, si pentru toate cele facute cu noi nevrednicii. Iti multumim pentru necazuri si pentru liniste, pentru gheena si pentru pedeapsa de acolo, pentru imparatia cerurilor.

Te rugam, pazeste sufletul nostru ca sa fie sfant, avand cugetul curat si vrednic de filantropia Ta. Tu, care ne-ai iubit pe noi intr-atat, incat ai dat si pe Fiul Tau Cel Unul Nascut pentru noi, invredniceste-ne a ne face vrednici de iubirea Ta.

„Da-ne intelepciunea intru cuvantul Tau si intru frica Ta”

Da-ne intelepciunea intru cuvantul Tau si intru frica Ta.

Unule Nascut Hristoase, insufla-ne puterea cea de la tine.

Tu Dumnezeule care ai dat pre Fiul Tau Cel Unul Nascut pentru noi, si ai trimis pe Duhul Tau cel Sfant, spre iertarea pacatelor noastre, iarta-ne noua orice am gresit, cu voie, sau fara de voie, si nu ne socoti pacatele noastre.

Pomeneste Doamne, pe toti care cheama in ajutor numele Tau cel sfant intru adevar.

CITESTE SI: Cea mai puternica rugaciune catre Sfantul Ioan Gura de Aur

Pomeneste pre toti care ne-au facut noua bine, sau ne-au voit rele, caci toti suntem oameni.

Apoi adaugand rugaciunea credinciosilor, sfarsea cu aceasta ca legatura, facand rugaciunea pentru toti.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top