Connect with us

Revistateo.ro

Cele mai frecvente intrebari despre gripa si vaccinare. Daca mai ai si alte intrebari, te putem ajuta! Intreaba-ne!

Sanatate

Cele mai frecvente intrebari despre gripa si vaccinare. Daca mai ai si alte intrebari, te putem ajuta! Intreaba-ne!

www.stopgripa.ro

Fac vaccinul antigripal, însă tot mă îmbolnăvesc. La ce bun să îl mai fac?

Din punct de vedere medical, vaccinul gripal este acelaşi pentru toată lumea. Însă, noi, oamenii fiind diferiţi unii de ceilalţi, reacţionam în mod diferit la vaccin, producând anticorpi în cantităţi diferite. Totul depinde de organismul fiecarui individ. Fiecare om trebuie să privească lucrurile din punctul lui de vedere. Spre exemplu, o persoană care suferă de o boală cardiaca şi care alege să se vaccineze, îşi oferă o protecţie în proporţie de 80%  la o posibilă îmbolnăvire cu gripă. Dacă nu se vaccinează, nu se protejeaza deloc.

Protecţia pe care o oferă vaccinul gripal este în jur de 90%, pentru tinerii şi adulţii sănătoşi. Însă, trebuie să luăm în considerare faptul că mai putem răci într-un procent de 5 până la 10 %, deoarece fiecare vaccin, oricare ar fi el, actionează în funcţie de fiecare organism în parte şi produce efecte diferite, respectiv o cantitate mai mică sau mai mare de anticorpi.

 

Persoanele trecute de 50 ani şi care suferă de boli cronice, pulmonare, respiratorii, cardiace, renale, transplant de organe, infecţii cu virusul HIV, beneficiază de protecţia vaccinului gripal până la 70-80% , deoarece organismul fabrică anticorpii necesari în cantitate mai mare sau mai mică, dupa caz. Pentru aceste categorii de risc mai sus amintite, recomandarea pentru vaccinarea antigripală este una fermă.

 

 Daca toti prietenii copilului meu sunt vaccinati, va fi si copilul meu protejat, datorita imunizarii grupului ?

 

Ar fi ca si cum un grup ar merge in comun cu o masina si fiecare pasager ar contribui lunar cu o suma de bani pentru benzina, reparatii si asa mai departe. Apoi, intr-o buna zi, ar veni un tip care ar spune: “O sa vin si eu cu voi. Dar n-am de gand sa platesc nici un ban, fiindca voi oricum mergeti in oras si aveti un loc liber in masina.” Daca mai multe persoane ar decide sa profite de imunizarea celor din jur si sa nu se mai vaccineze, imunitatea grupului respectiv ar disparea in scurt timp.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top