Connect with us

Revistateo.ro

Cel mai bun remediu anti-sforait

Sanatate

Cel mai bun remediu anti-sforait: natural si usor de preparat

Vrei cel mai bun remediu-antisforait? O reteta naturista foarte simpla te va ajuta sa scapi de aceasta problema atat de suparatoare. Sforaitul nu este deloc placut, mai ales daca dormi impreuna cu partenerul. Acesta apare atunci cand fluxul de aer inspirat prin gura sau nas este perturbat in timpul somnului, din pricina ingustarii cailor aeriene. Majoritatea persoanelor care sforaie nu sunt constiente de acest lucru, insa partenerul cu siguranta observa acest lucru si poate fi deranjat in mod serios.

Din fericire exista un remediu foarte simplu care te ajuta sa scapi de sforait. Este vorba despre un suc natural care elibereaza caile aeriene si ajuta la eliminarea mucusului si a impuritatilor. Asigura-te ca folosesti ingrediente organice, care sa nu fie contaminate cu pesticide, pentru ca rezultatele pe care le obtii sa fie cele mai bune. Iata de ce ai nevoie!

Ingrediente:

  • – un sfert de lamaie
  • – 2 mere
  • – o bucata de ghimbir
  • – 2 morcovi
  • – o jumatate de cana de apa

Cum trebuie sa procedezi:
Acesta este un remediu pe care il prepari extrem de usor si rapid. Tot ce trebuie sa faci este sa pui toate ingredientele intr-un blender si sa amesteci pana pana ce obtii o compozitie omogena. Bea sucul cu cateva ore inainte de culcare. Rezultatele nu vor intarzia sa apara dupa cateva zile.

Pe langa consumul acestui remediu anti-sforait, trebuie sa acorzi o atentie sporita si alimentatiei, pentru ca aceasta are un rol foarte important. Evita anumite alimente care iti pot inrautati starea: mancarurile procesate, fast food-ul, alimentele prajite, ciocolata in exces, ingrediente greu de digerat (conopida, varza, fasole). Totodata hidratarea are un rol foarte important, asa ca trebuie sa bei cel putin 2-3 litri de apa pe zi. Daca problam persista este indicat sa mergi la un control medical cat mai curand!

sursa foto: 123rf.com

Scapa de sforait cu 9 metode imbatabile

Sforaitul este unul dintre principalele cauze care cauzeaza certuri in cuplu, iar unele dintre ele ajung chiar si la divort.

In cazul in care aceasta problema persista, partenerul nu se poate odihni suficient si dimineata si tu te trezesti obosit, ar trebui sa iei niste masuri simple pentru a scapa de sforait.

Sforaitul apare atunci cand fluxul de aer inspirat prin gura sau nas in plamani este perturbat in timpul somnului. De obicei cauza este ingustarea sau blocarea cailor aeriene la nivelul nasului, gurii sau gatului.

Ca urmare, tesuturile cailor aeriene vibreaza si se lovesc de partea posterioara a gatului, determinand aparitia unui sunet care poate fi moale, catifelat, inalt, aspru sau ragusit.

Sforaitul este mult mai comun decat apneea in somn. Sforaitul este un sunet, fara episoade de apnee (pauze de respiratie) sau hipoventilatie (respiratie superficiala).

Iata ce poti face ca sa scapi de sforait:

  •  In primul rand, fa un dus sarat si incearca in timp ce te speli sa iti clatesti nasul cu o solutie salina, pentru a-ti curata nasul infundat.
  •  Schimba-ti pozitia de somn. Anumite pozitii, precum dormitul pe spate duce la sforait. O perna pe care sa o tii de-a lungul corpului tot timpul noptii iti poate oferi sprijinul necesar pentru a nu mai schimba pozitia in timpul somnului.

Scapa de sforait cu 9 metode imbatabile

  • 3. Hidrateaza-te in fiecare zi, pentru a evita ca gura si nasul sa devina lipicioase.
  • 4. Alunga obiectele care se umplu de praf din camera si obisnuieste sa mentii camera curata de praf. Pernele vechi, paturile sunt, de asemenea, surse de praf si de alergeni.
  • 5. Evita sa consumi alcool inainte de somn. Bea cu cel putin patru ore inainte de somn alcool, iar acest lucru va diminua sforaitul.
  • 6. Incearca benzi adezive pentru caile nazale, ca sa tii caile respiratorii deschise cat mai mult.
  • 7. Inainte de a merge la somn, incearca spray-urile nazale. Nu te duce niciodata la somn cu nasul infundat.
  • 8. Foloseste un umidificator in dormitor si evita aerul uscat din dormitor.
  • 9.Atunci cand toate aceste sfaturi esueaza, poti opta pentru o interventie chirurgicala.
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top