Connect with us

Revistateo.ro

Cea mai tare veste pentru ospătari

Stiri

Cea mai tare veste pentru ospătari. Nu se mai impozitează!

Declaraţia conform căreia bacşişul nu va mai fi impozitat de Ministerul Finanţelor a fost făcută vineri de către ministrul de resort, Eugen Teodorovici.

Cea mai tare veste pentru ospătari. Nu se mai impozitează! „Din păcate nu se poate reglementa în toate speţele sale”, a spus Teodorovici, făcând referire la impozitarea bacşişului.

CITEŞTE ŞI: UPATE – FOTO: Președintele României s-a întâlnit cu Papa Francisc. Ce cadou i-a făcut

Acesta a declarat că propunerea legislativă, introdusă la solicitarea mediului de afaceri, ar fi greu de implementat, astfel că se renunţă la ea.

Noua modificare ar putea fi operată de către Parlament, începând cu 1 iunie, a mai precizat ministrul. Acesta a avut mai multe consultări cu reprezentanţi ai industriei HoReCa, cu care a discutat eficienţa fiscalizării bacşişului şi a stat de vorbă şi cu cei ce reprezintă segmentul livrărilor la domiciliu, ori cu furnizorii de servicii de taximetrie.

Legea bacşişului, aprobată de parlamentari prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 8/2015, făcea referire la orice sumă de bani oferită în mod voluntar de client, în plus faţă de contravaloarea bunurilor livrate sau a serviciilor prestate de către operatorii economici, precum şi restul dat de vânzător clientului şi nepreluat de acesta în mod voluntar.

Drept urmare, după mai multe controverse, politicienii au decis să nu-şi mai bată capul cu mărunţişul lăsat de clienţi şi au renunţat la proiectul de hotărâre.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top