Connect with us

Revistateo.ro

Cea mai tare ghicitoare. Raspunsul corect iti salveaza viata!

Stiri

Cea mai tare ghicitoare. Raspunsul corect iti salveaza viata!

Asta e cea mai tare ghicitoare din lume! Nu e vorba despre vreo poezie sau vreun cantecel, ci despre un lucru care, in anumite situatii, iti poate salva viata.

Ghicitoarea are la baza un studiu stiintific. Ghicitoarea lui Monty Hall te pune intr-o dilema care te face sa devii mai responsabil si mai atent in legatura cu deciziile pe care le iei in viata. In acest caz, este vorba despre un copac si trei bomboane, dintre care doua sunt veninoase.

Testul suna in felul urmator: Esti un turist intr-o tara exotica si trebuie sa treci de un examen pentru a supravietui. Cineva iti pune in fata 3 acadele, fructe sau alte dulciuri. O bomboana are culoarea verde, una este de culoare albastra, iar cealalta rosie (vezi imaginea articolului). Doua dintre aceste dulciuri sunt veninoase si te pot omori in cateva secunde. O singura bomboana este buna de mancat, Daca o alegi, iti salvezi viata si poti sa mergi mai departe.

Pentru ca sarcina ta sa nu fie foarte dificila, te vom ajuta putin. Sa presupunem ca alegi bomboana de culoare verde. Inainte sa bagi in gura bomboana, bastinasul din tara in care te afli vine cu o propunere: va scoate de pe trunchiul copacului o bomboana veninoasa. Vor ramane, asadar, o singura bomboana veninoasa si una sanatoasa. Barbatul inlatura bomboana albastra, iar tie iti raman doua optiuni: cea verde pe care o ai deja in mana si cea rosie, din fata ta. Care crezi ca e veninoasa?

TEST ONLINE. Ce zodie te poate manipula?

TEST ONLINE. In ce animal te transformi cand iubesti?

Cea mai tare ghicitoare. Raspunsul corect iti salveaza viata!

Aici intervine problema de logica: Probabilitatea sa alegi un caramel veninos era de 50/50. Bastinasul nu ti-a oferit nicioa alta informatie in legatura cu cealalta bomboana veninoasa, ci doar a extras-o pe cea albastra, pe care daca o alegeai mureai. Cand ai ales initial culoarea verde, probabilitatea ca acea bomboana sa fie alegerea corecta era de 1/3, iar ca sa fie veninoasa era de 2/3.

Cand barbatul a inlaturat bomboana de caramel albastra, nu ti-a oferit nicio informatie in plus despre cea pe care ai ales-o tu. Probabilitatea ca bomboana din mana ta sa fie cea veninoasa era la aceleasi cote. Faptul ca barbatul a ales sa elimine bomboana albastra, spune multe lucruri despre cea rosie. Asadar, bomboana buna era cea rosie.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top