Connect with us

Revistateo.ro

Cea mai izolata insula de pe Pamant

Stiri

Cea mai izolata insula de pe Pamant

Cea mai izolata insula de pe Pamant. Insulele Tristan da Cunha se afla la mii de kilometri de cea mai apropiata bucata de pamant continental, in mijlocul Oceanului Atlantic, in sud.

Potrivit Huffington Post, acest grup de insule este cel mai izolat de pe intreg globul pamantesc. Acestea se afla la 2.800 kilometri distanta de coasta sud-africana si la 2.414 kilometri fata de prima inaltare continentala in vest. Acest arhipelag este constituit din sase insule: Tristan da Cunha, Insula Inaccesibila (chiar este), Insula Nightingale, Middle, Stoltenhoff si Gough.

Insula a fost colonizata de britanici in secolul XIX, in 1816. Acest grup de insule a fost dintotdeauna evitat din cauza reliefului accidentat si a lipsei unui port natural.

Cea mai izolata insula de pe Pamant. Ce e si mai interesant e ca niciun rezident nu este primit pe aceasta insula. Acolo traiesc in jur de 30 de familii, existand doar sapte nume, ceea ce arata ca locuitorii sunt inruditi intre ei. Pe insula se poate ajunge doar pe mare si ai nevoie de aprobare sa intri cu barca in apele teritoriale ale insulei si sa pasesti in mediul acestei comunitati izolate. Iata mai jos o fotografie cu insula izolata.

Cea mai izolata insula de pe Pamant

HMS ENDURANCE visits Tristan Da Cunha on 12th April 2007. Tristan is the remosted Island in the world and is also an active volcanoe.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top