Connect with us

Revistateo.ro

CEA MAI BUNA RETETA DE MICI

Mancaruri

Cea mai bună reţetă de mici, pentru 1 Mai

Nu de puţine ori ni se întâmplă să luăm mici gata preparaţi, pentru a vedea mai târziu că nu sunt nici pe departe ceea ce ne doream. Drept urmare, te sfătuim să încerci reţeta de mai jos, pentru a te bucura cu adevărat de o zi de 1 Mai reuşită. Iată ingredientele pentru cea mai bună reţetă de mici:

1 kg carne de viţel sau mânzat (de preferat ceafă)
500 g carne porc
200 g carne miel (doar pentru cei care preferă carnea de miel; în caz contrar, se completează cu porc)
2 căpăţâni usturoi
condimente: cimbru, rozmarin, chimen, piper, sare (după gust)
o jumătate linguriţă bicarbonat
miez de pâine (un pumn)

CITEŞTE ŞI: BUCĂTĂRIA LUI TEO: Eugenia Şerban găteşte o reţetă de peşte DELICIOASĂ
Uite cum să prepari cea mai bună reţetă de mici, pentru 1 Mai:

Pentru început, carnea se dă prin maşina de tocat (ea poate fi trecută şi de două ori, după preferinţe), după care pâinea se umezeşte şi se amestecă cu usturoiul tocat mărunt, după care se adaugă la carne. Se frământă amestecul, în timp ce se adaugă condimentele şi bicarbonatul, până se va obţine o pastă.

După ce este gata, se lasă la rece pentru 20 de minute, timp în care avem grijă să încingem grătarul. Se udă un blat de lemn, după care luăm câte două linguri de carne, pe care o modelăm în palmele ude, până obţinem forma de mici, după care se pun pe blatul de lemn şi se lasă din nou la rece, de data aceasta pentru 10 minute.

După ce am pregătit grătarul, scoatem mititeii şi-i aranjăm pe acesta. Nu uitaţi că micii se fac cel mai bine la foc domol şi se întorc periodic, pentru a se prăji uniform.

La final, se servesc alături de muştar, pâine şi o companie pe măsură.

Poftă bună!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Mancaruri

To Top