Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Ce sfant deschide calendarul ortodox pe 2016. Vezi cine apare pe coperta!

Calendarul ortodox 2016 a fost tiparit deja. Pe coperta apare un sfant important, despre care merita sa scriem cateva randuri.

Calendarul in format de foaie de perete si de agenda mica a fost editat de Arhiepiscopia Bucurestilor si Patriarhia Romana si tiparit de Tipografia Cartilor Bisericesti a Institutului Biblic si de Misiune Ortodoxa.

Calendarul ortodox pe 2016 cuprinde toate sarbatorile importante si zilele sfintilor mucenici precum si randuielile bisericesti aprobate de Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane.

CALENDAR ORTODOX 2016. In calendar sunt trecute zilele in care nu se savarseste Sfanta Liturghie si zilele in care nu se savarsesc parastase, precum si cele in care nu se fac nunti in anii 2016 si 2017. De asemenea, sunt trecute si zilele legale in care nu se lucreaza.

Pe coperta calendarului crestin-ortodox 2016 apare Sfantul Ierarh Antim Ivireanul (este anul comemorativ al sfantului mentionat). Imaginea folosita pentru calendar este o ilustratie cu icoana in mozaic a Sfantului Ierarh Martir Antim Ivireanul aflata deasupra intrarii in biserica Manastirii Antim din Bucuresti.

CITESTE SI: CALENDAR ORTODOX 2016. Cand pica Pastele si celelalte mari sarbatori

CITESTE SI: Te casatoresti anul viitor? Vezi cand NU se fac nunti in 2016!

CALENDAR ORTODOX 2016. Calendarele pot fi achizitionate din librarii si de la pangarele bisericilor. Sfantul Antim Ivireanul s-a nascut in Iviria (Georgia) in anul 1650, insa activitatea in slujba Domnului a desfasurat-o in Tara Romaneasca. A fost egumen al manastirii Snagov si apoi episcop de Valcea dupa care mitropolit al Tarii Romanesti.

Ce sfant deschide calendarul ortodox pe 2016. Vezi cine apare pe coperta!-1

A fost pe langa o inalta fata bisericeasca si carturar, gravor, autor al celebrelor Didahii (predici folosite la Marile Sarbatori de peste an). A fost exilat in anul 1716, la insistentele Portii Otomane. A fost ucis de ostasii care il escortau pe drumul exilului, fapt pentru care poarta si titulatura de martir.

CALENDAR ORTODOX 2016. Antim Ivireanul a fost recunoscut ca sfant de Biserica Ortodoxa Romana in anul 1992. Este praznuit an de an pe data de 27 septembrie.

Sursa foto: manastireaantim.ro, ziarulumina.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top