Connect with us

Revistateo.ro

Ce se intampla daca nu inlaturi corect o capusa

Sanatate

Ce se intampla daca nu inlaturi corect o capusa

Daca ai observat ca cel mic a fost intepat de o capusa, ai foarte mare grija la felul in care o scoti din piele. Capusele isi ”ingroapa” capul adanc in piele, fiind vizibile doar corpul si picioarele. Capusele nu pot provoca doar aparitia bolii Lyme, ci pot duce si la alte boli precum febra patata a Muntilor Stancosi.

Ai mare grija cand mergi la iarba cu copilul tau, daca la cateva zile sau saptamani de la picnic cel mic se confrunta cu stari febrile, este posibil sa fi fost muscat de o capusa. Cel mai important de stiut este sa nu omori capusa. In momentul in care o scoti din piele, aceasta trebuie sa fie inca vie. Motivul pentru care capusa trebuie scoasa vie din piele este evitarea pricopsirii celui mic cu o infectie care poate provoca mari dureri.

Sunt situatii in care in pielea copilului se baga capusele gestante, care pot provocamo paralizie temporara si asta din cauza toxinelor pe care le secreta. Cel mai usor de scos o capusa este folosind o penseta. Foarte multi, insa, folosesc alcool sau acetona pentru a inlatura capusa, dar asta nu este de mare folos. Nici folosirea uleiului nu este recomandata, deoarece face capusa mai alunecoasa.

In momentul in care ai luat penseta in mana, trebuie sa ai mare grija la felul in care o utilizezi. Nu face presiuni prea mari asupra pielii si pozitioneaz-o intre piele si capul capusei, si asta ca sa nu distrugi corpul ei. In momentul in care ai reusit sa inalturi capusa din piele, pentru a dezinfecta zona, foloseste alcool sau betadina.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top