Connect with us

Revistateo.ro

Află ce se întâmplă dacă mănânci prea mult usturoi. Medicii atrag atenția că pot să apară unele probleme grave. Iată despre ce este vorba.

Sanatate

Ce se întâmplă dacă mănânci prea mult usturoi

Usturoiul este un atibiotic natural pe care oricine îl are în bucătărie. Însă, dacă este consumată o cantitate mai mare decât ar trebui, pot să apară unele probleme. Iată despre ce este vorba.

Ce se întâmplă dacă mănânci prea mult usturoi

Usturoiul este o sursă importantă de nutrienți. este folosit pentru a preveni și pentru a trata mai multe afecțiuni. Cu toate acestea, dacă este consumat în exces, duce la apariția unor probleme. Specialiștii recomandă să nu se consume o cantitatea foarte mare.

Dacă este consumat crud, usturoiul duce la apariția unor probleme mai grave. Poate fi vorba despre intoleranțe sau chiar despre alergii. Important este să se evite cantitățile foarte mari. Astfel, vei beneficia de proprietățile acestui aliment, fără a-ți pune sănătatea în pericol.

Iată ce se poate întâmpla dacă vei mânca prea mult usturoi. Înainte de toate, putem vorbi despre crampe și disconfort la nivelul stomacului. De asemenea, în cazurile mai grave nu este exclus să apară greața, diareea sau voma.

Mirosul corpului este o altă problemă care apare. Respirația urât mirositoare este o problemă care apare frecvent. Dacă aceasta poate fi înlăturată cu ajutorul apei de gură și a pastei de dinți, trebuie să se știe că mirosul va fi eliminat și prin pori, prin respirație. Deci, dacă se va consuma o cantitate prea mare de usturoi, atunci mirosul corporal este un alt dezavantaj al consumul exagerat.

Alergiile nu sunt excluse. Astfel, apar simptome neplăcute precum durerile de cap, iritațiile la nivelul pielii, gaze, balonare, febră sau diaree.

De asemenea, cei care consumă suc de usturoi trebuie să aibă mare grijă. Asta pentru că este un aliment puternic ce poate duce la apariția unor sângerări la nivel digestiv. Mai ales în cazul persoanelor care suferă de unele afecțuni ce duc cu ușurință la apariția sângerărilor.

Nu trebuie să consume usturoi anumite categorii de persoane. Cei care se confruntă cu insomnia, cu deshidratarea, au diferite inflamații, au suferit un transplant sau suferă de diabet ori hipoglicemie nu ar trebui să conume usturoi.

CITEȘTE ȘI: Cand nu ai voie sa mananci usturoi

Usturoiul este benefic pentru sanatate, insa ca orice aliment, exista si contraindicatii pe care ti le prezentam. Oamenii consuma usturoi fara sa se informeze. Acest miraculos aliment pentru sistemul imunitar nu se recomanda spre consumare in anumite conditii.

Cand nu ai voie sa mananci usturoi

1. Daca ai probleme cu vederea

Pacientii care sufera de boli degenerative ale ochilor nu au voie sa manance usturoi. Consumul fara masura a legumei poate provoca, de asemenea, leziuni grave la nivelul ficatului si la nivelul ochilor, conform socialdiario.com.

2. Daca ai presiunea prea mica

Usturoiul este bun pentru hipertensive, insa periculos pentru cei cu tensiunea slaba. Acesta are rolul de a scadea tensiunea si nu face decat sa inrauteasca situatia pacientilor hipotensivi.

3. Daca ai probleme hepatice

Avand in vedere ca usturoiul este antibacterian si antiviral, eliminand astfel bacteriile rele, oamenii considera ca nu e nimic rau daca este consumat frecvent. Aceasta leguma este interzisa, insa, persoanelor care iau un tratament impotriva virusului hepatic.

4. Daca ai probleme stomacale

Usturoiul crud provoaca probleme serioase persoanelor care se confrunta cu diareea non-bacteriana. Acesta afecteaza mucoasa intestinala din cauza faptului ca este picant.

5. Daca esti insarcinata sau alaptezi

Consumat in cantitati normale, usturoiul este un aliment sigur in timpul sarcinii. Consumat in cantitati mari, acesta devine o problema atat pentru viitoarele mamici cat si pentru fat. Usturoiul provoaca probleme la nivelul stomacului, subtiind placenta.

Usturoiul este, asadar, un aliment esential pentru sanatate, insa trebuie sa tinem cont si de contraindicatiile consumarii acestuia. Este de folos bolnavilor de inima sau celor care au tensiunea ridicata. Usturoiul reduce colesterolul rau din sange si este eficient si in tratarea eczemelor sau cicatricilor profunde, avand efecte astringent.

1 Comment

1 Comment

  1. TUDORACHE MARIA

    2019-07-29T23:26:30+03:00 at 2019-07-29T23:26:30+03:00

    BUNA ZIUA! MA NUMESC TUDORACHE MARIA SI AM VIRSTA DE 44 DE ANI,1,56 INALTIME SI 123 DE KG. AM TESTAT NUMAI O SINGURA DATA GLICEMIA DIMINEATA PE NEMINCATE SI AM AVUT 138. M-AM HOTARIT SA MANINC USTUROI, UN CATEL DE USTUROI LA PRINZ SI UN CATEL DE USTUROI SEARA! HABAR N-AM DACA ESTE BINE SI CIND ESTE BINE SA-L MANINC!!!🤔🤔🤔AM MARE NEVOIE DE AJUTOR SI NU STIU DE LA CINE SA CER AJUTOR!!!🤔🤔🤔DE ACEEA APELEZ LA DVS CU MARE RUGAMINTE SA MA AJUTATI INTR-UN FEL! DATI-MI UN RASPUNS CIT MAI REPEDE PE ACEASTA ADRESA DE E-MAIL! VA MULTUMESC!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top