Connect with us

Revistateo.ro

Ce SĂ NU MĂNĂNCI pentru a SCĂPA DE MIGRENĂ

Sanatate

Ce SĂ NU MĂNĂNCI pentru a SCĂPA DE MIGRENĂ

Știați că femeile suferă de migrenă mai mult decât bărbații? Scorul este de 4 cazuri feminine la un caz masculin. Există și explicații în acest sens: femeile, spre deosebire de bărbați, se confruntă cu un ciclu menstrual care poate dezechilibra întreaga armonie a corpului, provocând inclusiv dureri de cap.

Durerile de cap cauzate de ciclu sunt însoțite adesea și de dureri de spate, ca urmare a inflamării uterului în această perioadă detestată de toate femeile. Există însă și cauze ereditare care pot explica migrenele. Și asta pentru că nu toate femeile au capacitatea genetică de a metaboliza anumite molecule ce le-ar apăra de migrenă.

CITEȘTE ȘI: CUM REACȚIONEAZĂ FIECARE ZODIE LA STRES

Oricare ar fi cauza migrenelor, cert este că acestea transformă de multe ori viața unei femei în ceva de coșmar. Primul lucru care trebuie făcut este descoperirea cauzei migrenelor, și asta se poate face printr-un control amănunțit chiar la medicul de familie. Nu e bine să iei de capul tău tratamente anti-inflamatorii și analgezice. Dezechilibrele nervoase se tratează de fiecare dată sub formă integrată, aici incluzând exercițiile fizice, o dietă sănătoasă și meditația.

CE NU AI VOIE SĂ MĂNÂNCI CÂND AI O MIGRENĂ:
– produse bogate în grăsimi (cărnuri aromate, preparate picante, slănină etc)
– produse bpgate în zahăr (zahărul urcă și coboară nivelul de energie, care se traduce printr-o explozie de dureri consecutive de cap)
– nu consuma băuturi alcoolice și nici fumatul nu este indicat

Un alt sfat, recomandat de medici și psihologi, este evitarea situațiilor conflictuale și a persoanelor care ne destabilizează, oamenii care devin stresanți cu ușurință. Căutați o companie plăcută și încercați să vă detașați de probleme ascultând o muzică liniștită sau urmărind seriale și filme de comedie, care pot avea un rol destresant.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top