Connect with us

Revistateo.ro

Ce sa nu faci dupa ce bei vin

Sanatate

Ce sa nu faci dupa ce bei vin

Un cunoscut stomatolog iti spune ce sa nu faci dupa ce bei vin si care sunt riscurile la care iti expui dantura.

Exista un lucru pe care e bine sa il evitam dupa ce am baut vin, este de parere stomatologul Timothy Chase. Si anume, acesta sustine ca nu trebuie sa ne spalam pe dinti pentru ca riscam sa distrugem smaltul. „Periajul dintilor dupa ce ai baut vin poate duce la deteriorarea smaltului si nu exista modalitati de a-l inlocui”, sustine acesta, scrie BBC News.

Ce sa nu faci dupa ce bei vin

Specialistii sustin ca senzatia de uscaciune a cavitatii bucale nu trebuie inlaturata prin periaj dentar. Aciditatea vinului, mai ales a celui alb, demineralizeaza dantura, sustine Chase.

Cand este, totusi, indicat sa ne spalam pe dinti dupa ce am consumat vin, aliment despre care stim ca pateaza dintii? Stomatologul sustine ca trebuie sa asteptam cel putin o jumatate de ora pana la aceasta operatiune.

Doctorul Chase mai spune ca aceasta regula este valabila doar in cazul vinului. Celelalte bauturi alcoolice nu au acelasi nivel de aciditate.

De asemenea, tot dupa consumarea vinului, este recomandata evitarea berii si a produselor foarte acide. Fructele consumate dupa vin pot face rau stomacului deoarece contin fructuoaza. Si vinul este bogat in fructuoza, chiar daca strugurii sunt preparati special. In vin ramane o cantitate importanta de zahar, aliment care incurajeaza consumul de produse de tip fast-food.

CITESTE SI: Cum te ajută vinul roșu să previi semnele îmbătrânirii

Expertii mai spun ca trebuie evitata administrarea medicamentelor, in special a calmantelor, dupa consumul de vin sau alte bauturi alcoolice. Organul care are cel mai mult de suferit este ficatul.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top