Connect with us

Revistateo.ro

Ce să nu faci de ziua ta. Aduce ghinion!

Stil de viata

Ce să nu faci de ziua ta. Aduce ghinion!

Ziua de naștere este cea mai importantă pentru mulți dintre noi. Este ziua în care primim dovezi de afecțiune de la cei dragi, cadouri și urări de bine. Există, totuși, câteva lucruri pe care nu e bine să le facem.

Ce să nu faci când e ziua ta de naștere

Superstițiile despre ziua de naștere sunt nenumărate. Se spune că nu e bine să ne-o celebrăm în avans, pentru că acest obicei aduce mult ghinion. Bătrânii spun că persoanele care își țin ziua înainte sau după data în care s-au născut vor avea parte numai de necazuri.

Nu pune pe tort mai multe sau mai puține lumânări față de vârsta reală pe care o ai, chiar dacă vrei să îi păcălești pe ceilalți. Acest obicei este de asemenea aducător de ghinioane.

Nu îți face singur tortul de ziua ta. Dacă observi că nu se coace, în anul următor vei trece prin multe necazuri, mai spun ezoteriștii. Bătrânele de la țară spun că persoanele care își fac singure tortul vor vedea cum acesta se va transforma în colivă, în curând.

Nu răspunde urărilor de „La mulți ani” dacă ele sunt făcute înainte de ora la care te-ai născut. Urările făcute în avans sunt comparate în unele culturi cu blestemele.

CITEȘTE ȘI: Superstitii legate de ploaie

CITEȘTE ȘI: Superstitii romanesti mai putin cunoscute

Se spune că persoanele care își petrec ziua de naștere în singurătate ori fără să se gândească la ea, riscă să se îmbolnăvească până la următoarea aniversare.

CITESTE SI: Superstitii despre ceasurile rele

Despre ceasurile rele se vorbeste mai ales la tara. Batranii cred ca in anumite intervale de timp e bine sa ne rugam, sa ne oprim din actiune. Aceste superstitii nu exista doar in Romania, ci sunt raspandite in intreaga lume.

Superstitii despre ceasurile rele
Ceasurile rele, conform ezoteristilor, sunt ore nefaste, care aduc ghinion, care marcheaza negativ destinul oamenilor. Sunt orele la care spiritele nevazute, malefice, isi fac aparitia.

In cartea “Mitologie romana” a lui Romulus Vulcanescu se vorbeste despre aceste ceasuri rele. Etnologul a strans o serie de legende populare romanesti si a aflat ca de la miezul noptii pana la 3 dimineata aceste spirite se manifesta cu putere.

Cele mai periculoase intervale de timp sunt cuprinse intre 1:30 si 2:00 si intre 3 si 3:30 dimineata. Aceste intervale sunt considerate nefaste mai ales pentru cei care se afla afara, in locuri nepopulate. Batranii spun ca ielele, demonii, fantomele si vrajitoarele isi fac de cap noaptea.

Ceasurile rele erau considerate fiinte uracioase, “cu infatisari monstruoase (cu ochii cat pumnul, cocarjate, vinete, in loc de degete cu gheare, in loc de dinti cu cutite etc)” – Mircea Vulcanescu, “Mitologie romana”.

In cartea sa, Romulus Vulcanescu a consemnat si cateva descantece care ajuta la a evita spiritele rele.

“Iesi ceas rau,/ iesi, tu, rau, /ceas rau cu speriat,/ceas rau cu duh necurat, /ceas rau cu samca alba,/ceas rau cu samca neagra, /ceas rau cu moroi,/ceas rau cu strigoi, /ceas rau cu zburator (…)” din toate maruntaiele celui bolnav si sa te duci cum ai venit, din “rapi risipite”, din “mari rascolite”, in care sa pieri ca fumul si ceata; sa te duci, sa te intorci in muntii carunti, unde cainele nu latra, vaca nu mulge, la curtile tale”, scrie in cartea lui Vulcanescu.

Ce nu e bine sa faci intr-o zi de marti, 13
Se spune ca nu e bine ca martea, cand e zi de 13, sa faci acelasi lucru timp de 3 ore. Cele trei ore in care stai pe loc ori faci lucruri repetitiv sunt considerate ceasuri rele.

In traditia poloneza se spune ca fiecare zi are un ceas rau. Daca blestemi la o anumita ora, peste un timp, la aceeasi ora la care ai blestemat ti se va intampla ceva rau.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top