Connect with us

Revistateo.ro

După 150 de ani apare Super Luna Albastră Sângerie, un fenomen astronomic rar. Cum influențează zodiile!

Stil de viata

Ce nu trebuie sa faci de Super luna. Traditii si obiceiuri pentru evenimentul astronomic al anului

Ce nu trebuie sa faci de Super luna. La mijlocul lunii octombrie a avut loc o Super Luna, iar pe 14 noiembrie va avea loc din nou acest eveniment care se intampla o data la 70 de ani.

Multi astronomi o numesc pe cea care va aparea pe 14 noiembrie „Super Extra luna”, iar aceasta denumire are un motiv extrem de bun.

Ce nu trebuie sa faci de Super luna. In plus, daca orbita Lunii se aliniaza corespunzator cu Soarele si cu Pamantul, apare un fenomen denumit ”conjunctie la perigeu” – ce inseamna ca Luna apare mult mai mare pe bolta si primeste numele de ”Super Luna”


Ce nu trebuie sa faci de Super luna. Traditii si obiceiuri pentru evenimentul astronomic al anului

Se crede ca o Super luna apare cu 14% mai mare decat in mod normal si cu 30% mai stralucitoare decat una obisnuita, insa nu intotdeauna poate face diferenta intre o luna plina si o Super luna.

Atmosfera magica si misterioasa pe care Luna Plina o creeaza a inspirat dintotdeuna temeri, sperante, superstitii, credinte, legende si farmece, pe care inca multe persoane continua sa le creada si sa se teama de ele.

Ce nu trebuie sa faci de Super luna. Se spune ca vrajitoarele preferă sa faca farmece si incantatii atunci cand este Luna Plina, deoarace aceasta are o mai mare influenta asupra trupului si a mintii oamenilor. Se spune ca vrajitoarele puteau fi vazute zburand pe maturi in noptile cu luna plina.

Se mai spuna si ca Luna Plina confera o energie extrem de favorabila divinatiei ori ghicirii viitorului. De asemenea, daca tii in gura o Piatra a Lunii intr-o noapte cu Luna Plina, vei avea puterea de a vedea ce te asteapta in viitor.

Daca sufli de noua ori peste un neg atunci cand e Luna Plina, negul iti va disparea ca prin minune.

In timpul Lunii Pline, trebuie sa eviti sa te certi cu vecinii, pentru ca astfel de certuri vor provoca mari probleme pentru tine si pentru cei cu care t-ai certat.

Se mai spune si ca bolnavii nu trebuie sa se uite la Luna plian, caci astfel li se intarzie vindecarea.

Traditia spune ca nu trebuie niciodata sa dormi sub razele Lunii Pline, deoarece se zice ca acest lucru aduce boala sau moarte.

Citeste si: Super Luna, evenimentul care nu s-a mai intamplat de 70 de ani

In afara de Superluna din 14 noiembrie, a mai avut loc o Superluna pe 16 octombrie, iar de-a treia va aparea pe bolta pe 14 decembrie.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top