Connect with us

Revistateo.ro

Ce nu trebuie să faci când te spovedești. Lucruri importante pentru credincioși

Credinta

Ce nu trebuie să faci când te spovedești. Lucruri importante pentru credincioși

Mulți credincioși preferă să se spovedească doar în preajma marilor sărbători, un lucru complet greșit dacă vrei să ai mereu sufletul împăcat.

Una dintre marile datorii pe care le au credincioșii este să împărtășească preotului păcatele pe care le-au făcut.

Nu există om care să nu greșească în fața lui Dumnezeu și nimeni nu este fără de păcat, iar prima greșeală pe care o fac mulți credincioși este să omită anumite lucruri pe care le-au făcut.

Citește și: Ce uită creștinii să facă înainte de spovedanie

Spovedania trebuie să fie completă pentru ca să fie eficientă. Orice lucru ascuns în fața duhovnicului înseamnă o împovărare a sufletului.

Pentru a evita această situație, este recomandat să alegi un duhovnic de încredere. Mai ales în comunitățile mici, oamenii se tem să își împărtășească cele mai ascunse gânduri în fața preotului, de teamă să nu fie dezvăluite.

Dacă nu ai încredere deplină în cel căruia îi vei spune păcatele tale, alege un alt duhovnic și mergi cât mai des să te spovedești.

Trebuie să știi faptul că duhovnicul nu are voie să spună mai departe ceea ce i-ai spus. Trebuie să rămână între voi și Dumnezeu.

Sufletul îți va fi mult mai liniștit și vei putea să treci mai ușor peste orice problemă pe care o ai de înfruntat.

Citește și: Rugaciunea care trebuie spusa inainte de spovedanie

Iată câteva dintre păcate scrise de Părintele Arhimandrit Ilie Cleopa în îndreptarul pentru spovedanie tipărit la Mănăstirea Sihăstria. Mărturisește-i duhovnicului dacă ai făcut oricare dintre aceste lucruri:

M-am roșit, vopsit, parfumat, mi-am tăiat părul. Am umblat cu capul descoperit, chiar și în biserică (femeie fiind). Am purtat cercei (chiar și în semnul Sfintei Cruci ), mărgele, inele. M-am ras pe părțile ascunse ale trupului. Ca femeie am purtat pantaloni, devenind urâciune înaintea lui Dumnezeu.

Am crezut în spiritism, m-am dus la cei care vorbesc cu morții, la cei care deschid cărțile sfinte (chiar și la preoți). Am crezut în vise și vedenii.

Am crezut în noroc, destin (predestinație ), horoscop, astrologie.

Mi-am ras barba și mustățile, m-am tuns după moda veacului de acum sau mi-am lăsat plete.

Am fost la ștranduri, plajă, am făcut nudism.

Am crezut în superstiții sau că este semn de rău când îți țiuie urechea, se zbate ochiul. Când îți iese cu găleata goală în față, când îți trece pisica neagră prin față sau preotul. Am folosit culoarea roșie împotriva deochiului. Am purtat amulete, talismane crezând că-mi vor fi de folos.

Am fumat, bucurând pe diavol și mâniind pe Dumnezeu, cheltuind banii în loc să ajut pe cei lipsiți.

Am ajutat pe cei ce fumează oferindu-le țigări și chibrite. Am oferit țigari în schimbul unor servicii, făcându-mă părtaș la păcatul lor.

Ce nu trebuie să uiți să îi spui preotului

Am răul obicei de a folosi numele lui Dumnezeu și al sfinților fără de rost, la toate nimicurile.

Am mâncat și băut cu lăcomie, fiindu-mi rău, am vomitat după ce-am stat la masă din cauza multei mâncări sau băuturi.

Am silit pe soțul meu din pricina mândriei și a slavei deșarte, să cheltuiască bani prea mulți pe îmbrăcăminte la modă pe plăceri și deșertăciuni lumești.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Credinta

To Top