Connect with us

Revistateo.ro

Ce modificări ALARMANTE produce în creier DIABETUL

Sanatate

Ce modificări ALARMANTE produce în creier DIABETUL

Un studiu publicat recent de oamenii de știință arată că diabetul are un efect mai puternic decât se credea asupra dezvoltării creierului, și anume, persoanele care suferă de diabet la vârsta mijlocie vor avea probleme cognitive peste ani.

Studiul realizat de Facultatea de Sănătate Publică a Universității John Hopkins din Maryland, Statele Unite, arată că persoanele diabetice se confruntă cu un creier îmbătrânit într-un ritm accelerat de circa 5 ani. Practic, o persoană de 50 de ani, care are diabet, gândește ca una de 55 de ani, existând un decalaj de minim 5 ani în procesarea informațiilor.

CITEȘTE ȘI: ALIMENTELE CARE SPERIE DIABETUL

Studiul cercetătorilor din Maryland demonstrează că între diabet și problemele de demență ar putea exista o relație cauză-efect pe care nimeni nu a luat-o în calcul cu argumente și studii temeinice. Una dintre profesoarele de la facultatea din Maryland, Elizabeth Selvin, susține că pentru a avea o minte limpede la 70 de ani este indicată o alimentație sănătoasă încă de la 55 de ani, în cazul în care intervine diabetul, iar pe lângă această alimentație, nu trebuie uitat sportul, respectiv plimbările în aer liber.

CUMPĂRĂ DE AICI BISCUIȚI DIETETICI BUNI PENTRU PERSOANELE CU DIABET!

Profesoara Selvin susține că în acest mod poate fi ameliorată boala și chiar înlăturată în faza incipientă, dacă se reușește o scădere în greutate între 5 și 10%, cu acest stil de viață sănătos. „Dacă vom putea face mai multe pentru prevenirea şi controlul diabetului, vom putea preveni demenţa la un mare număr de persoane. Chiar dacă nu vom putea întârzia instalarea demenţei decât cu câţiva ani, acest lucru va avea un impact major asupra populaţiei, asupra calităţii vieţii şi asupra costurilor privind îngrijirea bătrânilor”, susține profesoara Selvin.

Bolile de demență precum Alzheimer nu sunt doar o problemă de sănătate importantă în întreaga lume, ci și o reală problemă financiară și, deci, cu dimensiune socială: Statele Unite alocă 159 de miliarde de dolari anual pentru tratarea și prevenirea acestei boli, dar și pentru studii științifice în legătură cu Alzheimerul.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top