Connect with us

Revistateo.ro

Ce intrebari trebuie sa iti pui ca sa afli daca ai probleme cu tiroida

Sanatate

Ce intrebari trebuie sa iti pui ca sa afli daca ai probleme cu tiroida

Problemele cu tiroida pot fi depistate la timp. Exista cateva intrebari pe care e bine sa ti le pui daca vrei sa afli cat de sanatoasa este glanda tiroida.

1 din 4 persoane din Romania sufera de tiroidita autoimuna, o afectiune care se manifesta in timp. Aceasta este doar una din afectiunile tiroidine care se pot agrava in timp, daca nu sunt depistate.

Iti prezentam cateva intrebari la care daca raspunsul este afirmativ, este recomandat sa mergi la doctor. S-ar putea ca tiroida ta sa se fi imbolnavit.

Daca raspunsul tau este DA, inseamna ca ai probleme cu tiroida

1. Te simti obosita chiar si dupa un minimum de efort depus?

Daca raspunsul este DA, s-ar putea ca afectiunea de care suferi sa fie hipotiroidism. Hipotirodisimul incetineste functiile corpului si afecteaza starea generala de spirit. Motivul pentru care senzatia de oboseala este mai accentuata este scaderea nivelului de serotonina din creier.

2. Te enervezi foarte repede?

Persoanele care se enerveaza din orice ar putea suferi de hipertiroidism. Stresul se accentueaza in momentul in care tiroida produce prea multi hormoni, noteaza site-ul prevention.com.

3. Te ingrasi foarte usor?

Orice afectiune tiroidiana incetineste metabolismul. Corpul produce mai putine calorii in energie, iar asta inseamna crestere in greutate dupa orice masa.

4. Ai observat o neregularitate in privinta ciclurilor menstruale?

Ciclurile menstruale se pot deregla din cauza nivelului ridicat de prolactina, hormon care stimuleaza productia de lapte matern dupa nastere. Acest hormon regleaza si ciclul menstrual.

5. Simti palpitatii puternice de la inima?

Imbolnavirea tiroidei face ca tesuturile sa ceara mai mult sange bogat in oxigen. Ritmul inimii se poate amplifica in mod neobisnuit.

CITESTE SI: Cele doua alimente nocive pentru tiroida

Cum tratezi natural tiroida. In primul rand, elimina cateva alimente din dieta

6. Transpiri excesiv?

Asta se intampla pentru ca organismul tau incearca sa conserve caldura prin limitarea fluxului sanguin la nivelul pielii. O tiroida hiperactiva se caracterizeaza prin cresterea anormala a consumului de energie intr-un timp scurt.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top