Connect with us

Revistateo.ro

Ce este bine să faci de Sfântul Gheorghe pentru a te feri de farmece

Credinta

Ce este bine să faci de Sfântul Gheorghe pentru a te feri de farmece

Află ce este bine să faci de Sfântul Gheorghe pentru a te asigura că vei ține la distanță farmecele și duhurile rele. Sunt anumite tradiții și superstiții de care mulți români țin cont în această zi de sărbătoare.

Ce este bine să faci de Sfântul Gheorghe penntru a nu te afecta farmecele

Se spune că în ziua de Sfântul Gheorghe este bine să agăți ramuri verzi la poarta casei, sau la cimitir. Se crede că astfel familia va avea noroc. De asemenea, toți vor fi protejați de farmece, duhuri rele și vrăji. În plus, unii români pun ramuri verzi și în hrana animalelor. Astfel se asigură că animalele din ogradă vor fi ferite de boli pe tot parcursul anului.

Creștinii nu trebuie să spele în această zi și nici să nu facă treburi casnice.

Conform superstițiilor, cei care se urzică în această zi de sărbătoare vor fi sprinteni tot anul. De asemenea, se spune că acești oameni vor avea noroc de bani în anul acela.

https://teotrandafir.com/credinta/ce-sa-nu-faci-de-sfantul-gheorghe-traditii-si-obiceiuri-la-mare-sarbatoare-156087/

Tot în ziua de Sfântul Gheorghe se prepară unsoarea oilor. Acesta este un medicament în compoziția căruia intră plante și grăsime de origine animală. Această unsoare va fi folosită pentru a unge ugerul oilor. Astfel, animalele vor fi ferite de boli pe tot parcursul verii.

De asemenea, pe 23 aprilie, fetele necăsătorite seamănă usturoi. Îl vor păstra în casă până în anul care urmează. Se crede că fetele care vor consuma acel usturoi vor dobândi numeroase virtuți. De asemenea, se vor căsători în scurt timp.

https://teotrandafir.com/stil-viata/mesaje-de-sfantul-gheorghe-urari-si-felicitari-de-sfantul-gheorghe-155988/

O altă superstiție de care sunt interesate fetele tinere, necăsătorite, este aceea potrivit căreia ele trebuie să culeagă mătrăgună. O vor lăsa la uscat și o vor păstra în pod. Se spune că astfel pețitorii vor fi atrași mult mai repede și mult mai ușor. Se ccrede că în felul acesta cresc șansele ca ele să se căsătorească.

Sursă foto: pixabay

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Credinta

To Top