Connect with us

Revistateo.ro

Toata lumea iubeste fructele, iar cele exotice sunt adorate de catre copii. Iata cum sa le alegi pe cele mai bune, in functie de codurile de pe fructe care apar.

Stil de viata

Ce contin codurile de pe fructe. Evita-le pe ultimele

Toata lumea iubeste fructele, iar cele exotice sunt adorate de catre copii. Iata cum sa le alegi pe cele mai bune, in functie de codurile de pe fructe care apar.

Pentru ca anual sute de mii de tone de fructe si de legume sunt importate zilnic, producatorii sunt obligati sa treaca niste coduri pe ele. Pe cutii sau chiar pe fructe, aceste coduri pot da informatii pretioase despre originea lor.

Pana sa ajunga in tara, aceste fructe parcurg mii de kilometri pe apa sau in aer, asa ca de multe ori sunt trimise necoapte. Acest proces are loc chiar pe drum.

Daca unele dintre fructe sunt inofensive si pot fi consumate in siguranta, altele sunt pline de pesticide. Pe acestea din urma ar trebui sa evitati sa le dati, mai ales, copiilor.

Bananele, mango, perele, lamaile, portocalele si avocado sunt niste fructe extrem de sanatoase pentru copii. Iata, insa, ce ascund codurile de ambalaje.

In cazul in care observi ca exista numai patru cifre pe stickerul lipit de fruct, atunci acesta a fost produs cu ajutorul tehnologiilor moderne. Altfel spus, pentru producerea acelui fruct s-au folosit cantitati importante de pesticide si fertilizatori.

 

Lamai

Ce secrete ascund codurile de pe fructe

Daca un fruct contine un sticker in care se regasesc numai cinci cifre, trebuie evitat imediat. Acest fruct este modificat genetic. Bananele, pepenii galbeni si papaya sunt, mai ales, modificate genetic.

Mere

In cazul in care un fruct are un sticker format din cinci cifre, iar prima dintre ele este 9, atunci acest fruct este crescut fara chimicale. Fiind crescut organic, acest fruct este sigur pentru copii si pentru adulti.

Pere

Exista, de asemenea, multe fructe fara acele stickere pe ele. Pot fi periculoase consumului. Este obligatoriu ca fructele importate sa aiba intotdeauna un abtibild pe ele. In cazul in care nu le contin sau sunt indepartate de pe fruct, cel mai bine ar fi ca aceste fructe sa fie evitate.

Mandarine

Articole pe aceeasi tema:

Fructele si legumele care nu se amesteca niciodata. Pentru copii poate fi fatal

Cum se consuma corect fructele

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top