Connect with us

Revistateo.ro

Ce boli ascund caracteristicile materiilor fecale

Sanatate

Ce boli ascund caracteristicile materiilor fecale

Când vine vorba despre aspectul urinei sau al scaunului, multe persoane se rușinează. Nu ar mai trebui să se întâmple asta. Urina și materiile fecale spun foarte multe despre ce se întâmplă în interiorul organismului nostru, căci prin ele sunt eliminate toxinele.

Forma, mirosul ori culoarea acestora ne pot spun care sunt organele care suferă cel mai mult, care au nevoie de îngrijire medicală. Așadar, fără rușine și cu multă seriozitate, trecem în revistă ce ascund caracteristiciile materiilor fecale.

Ce spune forma scaunelor zilnice despre starea de sănătate

De cele mai multe ori, schimbarea formei materiilor fecale indică lipsa fibrelor în dietă, spasmele intestinale ori încordarea excesivă a mușchilor în timpul excreției.

Schimbarea formei de la o zi la alta poate indica prezența bolii denumite diverticuloză. Boala este caracterizată prin formarea unor cratere adânci în mucoasa colonului, iar rezultatul acestei acțiuni sunt materiile fecale sub formă de granule sau bile mici. Alte simptome ale bolii sunt balonarea, flatulența și durerile abdomenului inferior.

Subțierea excesivă a materiei fecale poate fi unul din primele simptome ale endometriozei. Materiile fecale se subțiază pe fondul compresiei externe a colonului și pot indica formarea unui fibrom uterin sau tumori la nivelul ovarelor.

Scaunele foarte subțiri, cât corpul unui creion obișnuit, impune suspiciunea instalării cancerului de colon.

Ce spune culoarea materiilor fecale despre starea de sănătate

Materiile fecale roșii sau cărămizii indică sângerări la nivelul tractului gastrointestinal. Dacă sângele este de un roșu clar, aprins, trebuie să urmezi un tratament împotriva hemoroizilor. Dacă sângele este închis la culoare și se confundă cu materia fecală, există riscul unei boli foarte grave a

Materiile fecale verzi indică probleme ale tranzitului intestinal. Cel mai adesea, această culoare semnalează schimbarea medicamentelor administrare: au efecte adverse!

Materiile fecale galbene pot fi rezultatul unor disfuncții la nivelul vezicii biliare, iar cele albicioase sunt semn al absorbției incorecte de grăsimi, pancreatită sau cancer pancreatic. Materiile fecale negre sugerează hemoragii interne, iar cele care au nuanța lutului ”vorbesc” despre problemele cu ficatul.

CITESTE SI: Ce dezvaluie culoarea sangelui menstrual despre sanatatea ta

Culoarea sangelui menstrual iti poate da multe informatii despre sanatatea ta. Stiai asta?

Perioada menstruatiei poate fi neplacuta pentru majoritatea femeilor, insa in zilele noastre aceasta nu mai este o problema majora. Totusi, trebuie sa ii acorzi atentia cuvenita in fiecare luna. De acum inainte analizeaza mai bine detaliile precum culoarea sangelui menstrual. Aceasta iti poate oferi informatii pretioase despre sanatatea ta si te poate salva in unele cazuri. Iata tot ce trebuie sa stii!

Daca sangele menstrual are o nuanta rozalie esti probabil intr-una dintre primele zile ale menstruatiei. Daca totusi aceasta sangerare apare mai devreme decat ar trebui, este foarte posibil sa fie o sangerare de implantare care semnaleaza o sarcina, dar si semnul unei leziuni ascunse.

O nuanta de rosu aprins este intotdeauna un semn al unei menstruatii normale, asa ca in majoritatea cazurilor nu trebuie sa iti faci griji. Practic aceasta este culoarea pe care trebuie sa o vezi atunci cand esti la menstruatie. Trebuie sa te ingrijorezi doar daca au trecut 7-8 zile si aceasta sangerare nu a incetat.

Un sange menstrual rosu inchis insotit de cheaguri poate fi semnul unui fibrom daca menstruatia se intinde pe o perioada mai lunga de 7 zile. De asemenea, poate indica si un avort spontan foarte timpuriu. Daca sangele capata o culoare maronie ori esti in ultima zi de menstruatie, ori ai parte de o sangerare excesiva.

Fii foarte atenta daca sangele menstrual are o nuanta galbuie sau portocalie. In aceste cazuri cel mai probabil suferi de o infectie si ar trebui sa mergi la un control medical cat mai curand. Acesta este un semn care trebuie sa te ingrijoreze.

Sursa foto: ourbotanicals.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top