Connect with us

Revistateo.ro

Sanatate

Cauzeaza vaccinul autism? Afla adevarul!

Vaccinarea obligatorie a cauzat o intreaga isterie in societate. Se spune mai nou ca vaccinul cauzeaza autism. Cat de adevarata este aceasta afirmatie? Vezi mai jos cateva mituri despre vaccinare!

MITUL NR. 1

Vaccinarea nu este necesara atata timp cat ai o igiena corespunzatoare. FALS: Multe infectii nu tin cont de faptul ca te speli pe maini si esti foarte grijuliu cu sanatatea ta. Virusurile din aer pot crea probleme pana si celor mai sanatoase persoane.

MITUL NR. 2

Vaccinul cauzeaza autism. FALS: Nu exista nicio evidenta care sa sugereze ca exista o legatura intre vaccin si autism. In 1998, un studiu a alarmat populatia despre existenta unei astfel de legaturi, insa nu a fost confirmat nimic pana la ora actuala.

CITESTE SI: Fierul consumat in timpul sarcinii poate scadea riscul de AUTISM

CITESTE SI: Copilul meu autist

Mai mult, cei care au realizat studiul la vremea respectiva au recunoscut ca a fost strecurata o eroare care a dus la aceasta confuzie.

MITUL NR. 3

Vaccinurile nu sunt utile persoanelor adulte. FALS: Niciodata nu esti suficient de mare incat sa fii scutit de la vaccinare.

Vaccinul primit la cateva luni de la nastere te protejeaza toata viata, insa sistemul imunitar sufera modificari de-a lungul timpului, mai ales ca stilul de viata al fiecaruia dintre noi difera foarte mult.

MITUL NR. 4

Sa vaccinezi un copil de mai multe ori il expune unor riscuri uriase. FALS: Evidentele stiintifice arata ca vaccinurile nu au niciun risc advers, daca sunt bine administrate.

Mai mult, problema cea mai mare pentru copiii de pana intr-un an nu o reprezinta serul din vaccin ci substantele chimice la care sunt expusi zi de zi, substante care le pot afecta cu adevarat sistemul imunitar.

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top