Connect with us

Revistateo.ro

Afla cateva lucruri despre menstruatie pe care probail nu le stiai. Informatiile te pot ajuta sa iti dai seama daca ai probleme menstruale.

Sanatate

Cateva lucruri despre menstruatie pe care probail nu le stiai

Este acea perioada a lunii care iti da batai de cap. Dar te-ai obisnuit cu ea si stii ca este un lucru normal. Totusi, exista cateva lucruri legate de menstruatie pe care, probabil, nu le stiai. Sunt informatii ce te pot ajuta.

Curiozitati despre menstruatie

Greutatea conteaza. Multe femei nu stiu ca daca grasimea corporala scade sub 8-12%, atunci nu vor mai avea menstruatie. Motivul este acela ca grasimea are un rol important in mentinerea unui nivel al estrogenului ridicat. Fara estrogen, femeia nu va mai putea avea menstruatie. Dietele sarace in calorii vor avea acelasi rezultat.

Menstruatia poate duce la deficiente de fier. Putine femei consuma sufieciente alimente bogate in fier. Altfel, nu pot recupera ceea ce pierd in timpul menstruatiei. Tocmai de aceea uneori este indicat sa ai un regim alimentar perosnalizat, care sa iti ofere cantitatea necesara de fier.

Cu cateva zile inaintea menstruatiei, vei avea simptomele unei sarcini. In perioada aceea, corpul se pregateste pentru o sarcina. Tocmai din acest motiv secreta un horman care iti va da simptomele pe care le-ai avea in cazul in care ai fi insarcinata: retentia de apa, sensibiliattea sanilor, balonare, acnee etc.

Lipsa menstruatiei poate crea panica in randul femeilor. Daca timp de trei luni aceasta lipseste, este indicat sa mergi la medic. Motivele ar putea fi diferite. Fie este vorba despre stres, ori despre probleme hormonale.

Afla de ce crampele nu sunt normale la menstruatie

Crampele nu sunt normale. Multe femei se confrunta cu aceasta problema. Daca aveti dureri in timpul menstruatiei, inseamna ca ceva nu este in regula. Ar putea fi vorba despre un nivel ridicat al estrigenului. Sau poate ati consumat prea mult zahar in ultima perioada.

Sangele nu este singurul care se pierde. Pa langa sange, vei pierde si cateva vase de sange si anumite straturi ale uterului.

Pofta de alimente dulci nu este numai un simptom premenstrual. De asemenea poate indica un nivel scazut al progesteronului. In urma unor analize, medicul iti poate spune daca aceasta este cauza. Problema poate fi corectata cu ajutorul unor suplimente.

Sangerarile abundente trebuie sa te trimita la medic. Ai putea un nivel ridicat al estrogenului. Cand ai o astfel de problema, este indicat sa mergi la medic pentru a afla despre ce este vorba.

Durerile de spate pot oferi indicii in legatura cu problemele hormonale pe care le poti avea. Multe femei acuza dureri de spate cand sunt la menstruatie. Un motiv ar putea fi acela ca ar putea fi vorba despre un nivel ridicat al estrogenului. Din nou, trebuie sa mearga la medic pentru a afla cauza exacta.

Articole pe aceeasi tema:

Cum elimini balonarea cauzata de menstruatie
Igiena intimă corectă în timpul menstruației

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top