Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Câte linguri de zahăr sunt necesare pentru un compot de vișine fără conservanți

Gospodarul adevărat își face vara sanie și iarna car iar gospodinele care se respectă pun borcanele de compot în cămară încă din luna iulie. Pentru că tot e sezonul vișinelor, îți spunem cum poți prepara compotul de vișine fără să adaugi conservanți.

Vișinele sunt cele mai delicioase fructe ale lunii iulie: băieții se urcă în copaci pentru a le culege pe cele mai coapte iar fetițele și le pun la urechi ca niște cercei. Mamele și bunicile lor, în schimb, își suflecă mânecile pentru a pune compoturi delicioase pentru toată iarna.

CITEȘTE ȘI: ȘERBET DE TRANDAFIRI
Una dintre rețetele inedite de compot include sare, pe lângă zahăr, și chiar puțin suc de lămâie – dacă doriți să aveți un compot ceva mai acrișor. Iată o rețetă de compot de vișine fără conservanți. Vezi mai jos de câte linguri de zahăr este nevoie la un borcan și mai ales care este termenul de valabilitate al unui compot fără conservanți.

Ingrediente pentru 6 borcane de 300-400 ml:

1. un kilogram de vișine
2. 6 linguri de zahăr
3. multă apă
4. o jumătate de linguriță de sare (dacă nu doriți un compot foarte dulce)
5. două lingurițe de suc proaspăt de lămâie (în loc de conservant)

Prepararea:

Spală bine fructele și alege-le pe cele care nu sunt mâncate de viermi. Ai mare grijă când le cureți de codițe și frunze ca să păstrezi intact fructul (asta în cazul în care ai un vișin în grădină). Adaugă câte o lingură de zahăr în fiecare borcan și umple-l cu apă până sus. Strânge capacele cu ceva rezistent și agită borcanul pentru dizolvarea zahărului.

Pasul următor este cel mai interesant: Pune într-o oală mare, la fund, un prosop peste care să așezi borcanele cu compot de vișine. Lasă oala la foc mic timp de 20-30 minute. În tot acest timp, adaugă apă rece peste borcanele din oală aflate pe ochiul de aragaz. Ia oala de pe aragaz și acoper-o cu o pătură groasă. Scoate borcanele din oală în dimineața celei de-a doua zi. Verifică borcanele ca să nu scape aer. Compotul ar trebui să te țină, în mod normal, de la doi la trei ani.

Sursa foto: toahealthyfamily.blogspot.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top