Connect with us

Revistateo.ro

duhovnicul

Stil de viata

Cat de important este duhovnicul pentru familia ta?

Conform invataturilor bisericesti, la varsta de 7 ani, crestinii isi aleg un duhovnic, caruia sa se confeseze si care sa il calauzeasca. De ce e important duhovnicul?

Atunci cand se alege duhovnicul, familia este cel care il indreapta pe copil spre un preot care sa ii devina parinte spiritual. Duhovnicul se alege la varsta de 7 ani, de cand cel mic incepe sa se spovedeasca, deoarece atunci are cunostinta pacatelor sale.

CITESTE SI: Tu stii ce sfant iti ocroteste casa?

Duhovnicul nu este ales la intamplare, ci copilul ii va asculta predicile la biserica si va asista la slujbe, pentru a-l cunoaste si a simti daca se ataseaza de Biserica in care acest preot slujeste. Acest aspect este foarte important, pentru ca la duhovnic se merge cu inima deschisa pentru a primi invataturi si pentru a fi calauziti pe calea religiei.

Duhovnicul este foarte important pentru bunastarea spirituala a fiecarui om caci este asemenea unui psiholog: vorbim sincer despre problemele noastre si, chiar daca ne rusinam, ii spunem cum am pacatuit si, astfel ne cerem iertare in fata lui Dumnezeu. Duhovnicul ne va sfatui si ne va indrepta calea.

CITESTE SI: Mărturia unei femei vindecate de ARSENIE BOCA

In timp, duhovnicul va deveni parinte spiritual si prieten, caruia omul i se confeseaza si, prin intermediul preotului, cainta si rugaciunea sa ajung la Dumnezeu.

Sursa foto: doxologia.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top