Connect with us

Revistateo.ro

Castraveții, un adevărat elixir pentru sănătate. Când nu ai voie să îi consumi

Sanatate

Castraveții, un adevărat elixir pentru sănătate. Când nu ai voie să îi consumi

Este unul dintre cele mai iubite alimente în timpul verii, iar după ce vei vedea cât de benefic este pentru organism, vei începe și tu să îl consumi în fiecare zi. În articolul de mai mai jos vei afla și când nu ai voie să consumi castravete.

Deși se găsește sub tot felul de forme și de mărimi pe tot Globul, castravetele a reușit să câștige popularitatea peste tot datorită, în primul rând, al faptului că are foarte puține calorii la suta de grame de produs.

Castravetele aparține familiei Cucurbitacee, alături de dovlecei, dovleci și pepeni și este recomandat să fie consumat în stare proaspătă sau murat în fiecare zi, deoarece are foarte puține calorii. Are numai 12 calorii la o sută de grame și este gustarea perfectă la dietă.

Citește și: Bea apa cu castravete pe stomacul gol! Uite ce se intampla

În zilele toride de vară, castravetele este alimentul perfect deoarece abundă în apă și în electroliți și asigură hidratarea imediat.

Medicii recomandă consumul de castraveți în stare proaspătă, iar în timpul iernii când nu se găsesc la fel de ușor, se recomandă consumul de castraveți murați cu sare sau cu puțin oțet.

Citește și: Cum se prepară supa de castraveți și ce face pentru corpul tău

Bogați în minerale precum potasiul, magneziu, silicon, castraveții sunt foarte buni pentru sănătate. De asemenea, aceștia elimină deșeurile din organism și distrug pietrele de la rinichi.

Luptă cu diabetul, reduc colesterolul și reglează tensiunea arterială. Sucul de castraveți este bogat într-un hormon care este necesar pentru celulele pancreatice ca să creeze insulină.

Castraveții conțin, de asemenea, cantitățile necesare de vitamine în timpul zilei. Ei abundă în vitamina A, B și C, care stimulează organismul.

De asemenea, aceștia luptă împotriva mai multor tipuri de cancer, precum cancerul de sân, ovarian, dar și de prostată și uterin.

Persoanele care se confruntă cu o constipație severă sunt sfătuite să consume mai des castraveți, care ajută la remedierea acestei probleme.

Cine nu are voie să consume castravete

Persoanele care suferă de diabet sau probeleme cardiovasculare ar trebui să limiteze consumul de sodiu care există în castraveții murați. Altfel pot mări şansele apariţiei diverselor complicaţii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top