Connect with us

Revistateo.ro

Care sunt tehnoligiile viitorului care ne vor schimba viata

Stiri

Care sunt tehnoligiile viitorului care ne vor schimba viaţa

Cercetătorii companiei IBM au descoperit care sunt tehnlologiile care ne-ar putea schimba viaţa peste zece ani de acum încolo. Savanţii care lucrează pentru gigantul american s-au concentrat asupra ideii că totul va depinde de abilitatea noastră de învățare.

Datorită unei noi ere a sistemelor cognitive în care mașinăriile vor interacționa cu noi într-un mod mult mai natural și mai personalizat, tehnlogiile viitorului vor fi urmăroarele:

În prezent educaţia se bazează pe un sistem care presupune ca un profesor să predea aceleași informații, folosind aceleași manuale, către 30 de elevi deodată, restricționând posibilitatea unei interacțiuni între cele două părți, cei de la IBM și partenerii lor în educație spun că sala de clasă a viitorului va deveni un mediu mult mai personalizat.

CITEŞTE ŞI: ZODIILE CARE STAU CEL MAI MULT PE FACEBOOK

Digitalizarea rapidă a industriei educației și emergența sistemelor cognitive au loc deja în mod paralel, dar în următorii 5 ani, cele două concepte se vor uni și sălile de clasă personalizate îi vor stimula și încuraja pe elevi să învețe, iar acest lucru se va întâmpla pe toate nivelurie: de la cei de la grădiniță care studiază alfabetul, până la doctorandul care studiază tehnlogiile viitorului.

IBM prezice că sistemele cognitive vor ajuta doctorii să dezvolte terapii personalizate, tehnologiile pe baza ADN-ului tău și a cancerului. O secvențiere totală a ADN-ului ajută, deja, pacienții în lupta împotriva cancerului. De exemplu, dr. Lukas Wartman a învins leucemia folosind tratamente care au fost personalizate pentru mutațiile ADN-ului celulelor sale canceroase.

În timp ce devenim tot mai dependenți și mai integrați în mediul online, riscurile furtului de identitate sunt tot mai dese, dar IBM Research construiește un gardian digital care va învăța în curând cum să îți securizeze mai bine viața din mediul online.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top