Connect with us

Revistateo.ro

apa sfintita

Stil de viata

Puterile apei sfințite

Apa sfinfita (si apa, in general) are proprietati magnifice. Savantii au dovedit in mai multe studii stiintifice ca apa inregistreaza tot ce se intampla in jurul ei.

Apa sfintita are puteri miraculoase. Cercetatorii au aflat ca apa are propria ei memorie, pastrand in ‘minte’ inclusiv emotiile oamenilor.

Ce este si mai interesant este faptul ca apa sfintita are un rol dublu de memorizare. Nu doar ca memoreaza starile afective ale celor din jur, ci si rugaciunea de la slujba de sfintire.

Specialistii sunt uimiti de puterile incredibile ale apei. Nu doar ca este cel mai puternic solvent de pe Pamant, dar aceasta are capacitatea de a sfida si gravitatia. In plus, este singura substanta care se dilata cand este racita.

Faptul ca apa memoreaza orice se intampla in jurul ei nu afecteaza compozitia ei chimica, ci doar structura. In documentarul „Apa”, produs de Telekanal Rusia si PC Masterskaya, cercetatori din mai multe tari au aratat faptul ca apa are memoria unui calculator sustinand ca este „cel mai maleabil computer”.

Savantii au analizat si apa sfintita pentru a gasi o explicatie despre cum poate vindeca aceasta boli si alunga gandurile negative ori nesansele. Vlail Kaznacheev, membru al Academiei de Stiinte Medicale din Novosibirsk sustine ca apa sfintita face bine animalelor bolnave, insanatosindu-se in cazul unor afectiuni mici si medii.

Apa sfintita se comporta diferit atunci cand ‘asculta’ o rugaciune formand cristale frumoase. Daca apa aude injuraturi si vorbe grosolane, cristalele devin intunecate.

Conform unui articol publicat in ziarul rusesc Pravda, in momentul in care rostesti rugaciunea „Tatal nostru” si faci semnul crucii, bacteriile daunatoare din compozitia lichidului se reduc considerabil (concentratia acestora scade de o suta de ori).

Savantii mai sustin ca emotiile oamenilor sunt cele mai puternice elemente care influenteaza apa. Atunci cand te apropii de apa cu un gand bun, de pilda, nivelul ei energetic se va imbunatati considerabil, iar cand te apropii cu un gand rau, apa s-ar putea supara si isi va pierde din puterile sale tamaduitoare.

Sursa foto: ganduridinierusalim.com

CITESTE SI: Ce PUTERE are APA SFINȚITĂ. O spune chiar Patriarhul

Patriarhul Daniel a spus astăzi, după sfințirea Agheasmei Mari, că apa sfințită are un rol foarte important având o putere vindecătoare și de sfințire. Patriarhul s-a adresat credincioșilor care au îndurat frigul și au mers să se roage pe Dealul Mitropoliei.

Apa sfințită are o „putere deosebită” de „binecuvântare, de vindecare și de sfințire” le-a spus Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române credincioșilor în ziua de Bobotează. Astăzi a avut loc Sfânta Liturghie în Catedrala Patriarhală specifică sărbătorii din 6 ianuarie, realizată cu ajutorul episcopului-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, Timotei Prahoveanul.

Sărbătoarea Botezului Domnului este celebrată an de an de credincioși, iar elementul principal al acestei sărbători este apa sfințită. Înaltul ierarh a explicat că apa sfințită poate vindeca atât sufletul cât și trupul credinciosului, sfințind și casele, animalele, fântânile și natura înconjurătoare.

Botezului Domnului Iisus Hristos în râul Iordan are o semnificație importantă pentru religia creștină deoarece este practic evenimentul biblic care a sfințit firea apelor pregâtind apele pentru botezul tuturor creștinilor la naștere. Primele mențiuni despre această sărbătoare vin din secolul III, fiind atestată prima oară de Clementin Alexandrinul din Alexandria.

Este printre primele sărbători creștine, menționată și în „Constituțiile apostolice”. În „Testamentum Domini”, Boboteaza este pusă la același nivel ca importanță cu Nașterea și Învierea lui Iisus Hristos. Sărbătoarea este una împărătească și amintește de perioadele în care au fost botezați primii catehumeni (cei care doreau să devină creștini), dorind să imite în acest fel botezul lui Iisus din râul Iordan.

Sărbătoarea are o semnificație importantă și este celebrată an de an, iar sfințirea Agheasmei Mari se face mereu de către Patriarhul Daniel, capul Bisericii Ortodoxe Române.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top