Connect with us

Revistateo.ro

Află care este luna în care cei mai mulți oameni fac infarct. Iată care este părerea specialiștilor în legătură cu acest subiect.

Sanatate

Care este luna în care cei mai mulți oameni fac infarct

Potrivist studiilor, în luna ianuarie mor cele mai multe persoane din cauza bolilor de inimă. Află ce spun specialiștii în legătură cu acest subiect și care este luna în care cei mai mulți oameni fac infarct.

Care este luna în care cei mai mulți oameni fac infarct

Motivul pentru care în luna ianuarie mor cele mai multe persoane din cauza infarctului nu a fost găsit încă de la început de specialiști. Temperaturile scăzute erau considerate un motiv pentru care se întâmplă lucrul acesta. S-au făcut mai multe studii în mai multe colțuri ale lumii și, astfel, oamenii de știință au ajuns la conscluzia că multe persoane mor din cauza bolilor de inimă iarna, în special în luna ianuarie.

Un motiv pentru care apare acest fenomen ar putea fi aerul poluat. În luna ianuarie aerul înregistrează un nivel mai ridicat de dioxid de azot. Acesta este un gaz poluant care afectează starea de sănătate a oamenilor. Aceste gaze ajung la un moment dat în sânge. Lucrul acesta se întâmplă pentru că gazele toxice ajung în plămâni, iar de acolo în sânge.

Infecțiile sunt un alt motiv pentru care oamenii suferă un infarct. Infecțiile apar în special iarna. Este deja un lucru cunoscut faptul că răcelile au legătură cu apariția bolilor de inimă.

Răcelile influențează coagularea sângelui. Astfel, este favorizată depozitarea grăsimilor la nivelul arterelor principale, mai exact pe pereții acestora. Din acest motiv inima nu mai funcționează.

Mai sunt și alte motive pentru care oamenii suferă un infarct. Spre exemplu, nivelul colesterolului, care este foarte ridicat. De asemenea, creșterea tensiunii arteriale este un alt factor de risc. Și, nu în ultimul rând, deficiența de vitamina D.

Toate motivele enumerate mai sus duc, într-un final, la apariția infarctului. În special iarna, mai excat în luna ianuarie.

Articole pe aceeași temă:

NUCILE VERZI: previn infarctul si te scapa de negi

Simptomele infarctului cu o luna inainte de producerea lui

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top