Connect with us

Revistateo.ro

Care este cea mai murdară parte a corpului

Sanatate

Care este cea mai murdară parte a corpului

Care este cea mai murdară parte a corpului uman? Există vreun loc unde se adună mai multe bacterii, indiferent de igiena personală? Cercetătorii au ajuns la câteva concluzii uluitoare.

Care este cea mai murdară parte a corpului uman?

Dermatologii susțin că buricul este adesea neglijat de oameni în momentul spălării corpului. Potrivit acestora, aceasta este una din cele mai murdare părți ale corpului, unde se acumulează cele mai multe bacterii și mizeria. Tocmai de aceea este recomandat ca buricul să fie curățat cu apă oxigenată imediat după duș, pentru a evita depunerea germenilor și a bacteriilor, scrie site-ul bright-box.me.

Oamenii de știință au descoperit că buricul este expus la 67 de tipuri diferite de bacterii. Alți specialiști susțin că antebrațul ar fi locul în care s-ar depune cele mai multe bacterii.

Cercetătorii de la Universitatea din Maryland, SUA, au descoperit că pe antebraș se depune cea mai mare concentrație de bacterii. Savanții au analizat un grup de voluntari, rugați să se spele cu același săpun antibacterian.

Apoi, voluntarilor li s-a cerut să nu facă duș timp de o zi. La final, cercetătorii au luat probe din mai multe părți ale corpului și au descoperit că pe suprafața corpului uman trăiesc peste 1.000 de specii de bacterii, iar cele mai multe își fac de cap în zona antebrațului.

Explicația pentru care antebrațul este considerat cel mai murdar este că mâinile noastre vin în contact zilnic cu multe bacterii, iar în momentul spălării neglijăm întotdeauna antebrațele.

CITESTE SI: 4 produse INTERZISE pentru igiena intimă

4 produse INTERZISE pentru igiena intimă:

Iaurtul. Pe internet circulă o serie de sfaturi de îngrijire a vaginului pe bază de iaurt. Problema este că multe femei nu știu ce fel de iaurt să folosească și dau fuga în frigider, alegând unul pe bază de fructe, ce conține zahăr și îndulcitori.

Acesta poate da naștere însă unor infecții majore, întrucât pereții sensibili ai vaginului vor fi iritați. În cazul vreți să vă refaceți flora vaginală, alegeți ÎNTOTDEAUNA iaurtul simplu, natural.

Apa de gură. În mod surprinzător, multe femei se prezintă la medicul ginecolog cu probleme ale vaginului, după ce au încercat să folosească apă de gura pentru zona sensibilă de jos.

Pe lângă faptul că aceasta conține alcool, care va irita țesuturile sensibile, conține și o substanță antimicrobiană puternică, menită să distrugă bacteriile din gură, nu pe cele bune din interiorul vaginului, a căror lipsă va duce la candidă sau la alte tipuri de infecții vaginale.

Gel de duș pentru corp. Gelurile de duș sau săpunurile obișnuite nu sunt indicate și pentru îngrijirea părților intime ale corpului unei femei.

Acestea, prin chimicalele și PH-ul acid, vor afecta flora microbiană sănătoasă din zona vaginului, iar bacteriile „bune” vor fi distruse, lăsând zona mult mai sensibilă la posibile infecții.

Săpunurile antibacteriene. La fel ca în cazul anterior, aceste produse nu sunt indicate pentru zona sensibilă de jos, iar spălăturile vaginale cu un astfel de săpun pot duce mai degrabă la iritații și infecții mult mai mari.

Nu uita că dacă produsul de îngrijire conține substanțe agresive, riști să te expui unor infecții nedorite.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top