Connect with us

Revistateo.ro

Țigările conțin peste 4.000 de ingrediente. Multe ajung direct în plămâni. Află 14 adevăruri neștiute despre țigări

Stil de viata

Capcana în care cad fumătorii. De ce are un pachet 20 de țigarete

Nimic nu e întâmplător, nici faptul că un pachet de țigări are fix 20 de bucăți și nu 21, 19 sau un alt număr.

Moartea din țigări: ce substanțe periculoase conțin

Acest viciu face an de an zeci de mii de victime în România, cea mai cunoscută afecțiune care pornește de la fumat fiind cancerul la plămâni. În ciuda avertismentelor și a constrângerilor legale care s-au adăugat în ultima vreme pentru a stopa acest viciu, românii, și nu doar românii, dau în continuare o căruță de bani pe țigări reducându-și astfel viața.

Tot de fumat se leagă și bolile respiratorii sau cele cardiovasculare, motiv pentru care în România s-a introdus de anul trecut celebra lege anti-fumat în spațiile publice închise.

Te-ai întrebat vreodată de ce un pachet de țigări are 20 de țigarete? Totul este bine gândit. Acest număr, potrivit specialiștilor, menține dependența de tutun. Un pachet este gândit să asigure 13 ore, timp în care individul este activ.

CITEȘTE ȘI: Manualul fumatorului: singurii 10 pasi sa te lasi RAPID de tigari care chiar FUNCȚIONEAZĂ

O singură țigară ridică nivelul serotoninei pentru 40 de minute, iar după aceea hormonul scade și apare pofta de încă o repriză de fumat.

Neuro-transmițătorii comandă creierului să livreze noi cantități importante din acest hormon. Principala problemă privind fumatul nu este doar conținutul de tutun dintr-o țigară. Există o serie de alte chimicale mult mai periculoase, fapt pentru care pe pachete este notat mesajul: „Fumatul ucide”.

Recent, s-a descoperit că multe țigări conțin arsenic folosit la otrăvirea șobolanilor sau cianură. „O problemă majoră a ţigărilor este că ele conţin sute de alte ingrediente, nu numai cele naturale din planta de tutun”, a declarat doctorul Luz Claudio pentru Medical Daily.

„Ceea ce complică acest lucru şi mai mult este că respectivele chimicale, atunci când ard, formează alte chimicale care au şi ele efecte nocive asupra sănătăţii”, a mai precizat medicul, conform Mediafax.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top