Connect with us

Revistateo.ro

Inedit

Cand pica Pastele in 2016 plus alte sarbatori importante

Anul viitor, Pastele va cadea mai tarziu decat de obicei la ortodocsi. Mai exact, in ultima luna de primavara, ca niciodata.

Cand pica Pastele in 2016. Anul 2016 vine cu surprize in calendarul crestin ortodox. Duminica Invierii va avea loc pe 1 mai, odata cu Ziua Muncii. Astfel ca, pe 24 aprilie vor cadea Floriile (Duminica a VI-a din Post).

Postul Pastelui va incepe in anul urmator pe 14 martie, cand sunt amintiti Sf. Cuv. Benedict din Nursia si Sf. Mc. Alexandru din Pidna.

Inaltarea Domnului va fi praznuita pe 9 iunie, intr-o zi de joi (la 40 de zile de la Inviere), atunci cand sunt sarbatoriti si Sfantul Chiril al Alexandriei, Sfintii Mucenici Tecla, Mariamni, Marta, Maria si Enata.

Cand pica Pastele in 2016. Duminica Rusaliilor va avea loc pe 19 iunie. La catolici, Floriile vor pica pe 21 martie iar Pastele pe 27. Iata mai jos si zilele de post din 2016, la ortodocsi:

1. Miercurile si vinerile de peste an, in afara celor cu dezlegare

2. 5 ianuarie: Ajunul Bobotezei

3. 29 august: Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul

4. 14 septembrie: Inaltarea Sfintei Cruci

CITESTE SI: Nepoata lui ARSENIE BOCA, marturisiri despre SFANTUL ARDEALULUI: „Stia tot despre mine. L-A AVUT PE DUHUL SFANT!”

CITESTE SI: S-a rugat la Arsenie Boca si s-a produs MIRACOLUL! Prin situatia asta trec sute de mii de romani!

5. 14 martie – 30 aprilie: Postul Sfintelor Pasti

6. 27 iunie – 28 iunie: Postul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel

7. 1 august-14 august: Postul Adormirii Maicii Domnului

8. 14 noiembrie – 24 decembrie: Postul Nasterii Domnului

De asemenea, exista o serie de zile in care nu se savarseste Sfanta Liturghie: miercurea si vinerea dinaintea Postului Sfintelor Pasti (adica pe 26 aprilie si 29 aprilie), lunea si martea din prima saptamana de dupa duminica Pastilor (2 si 3 mai), vinerea din Saptamana Patimilor (29 aprilie).

Zilele in care nu se fac nunti in 2016 sunt cele in care se tine post, zilele Praznicelor imparatesti si ajunul acestora, Saptamana Lasatului sec de carne (6 martie – 12 martie), Postul Sintelor Pasti (14 mai – 30 aprilie), Saptamana Luminata (2-8 mai), Postul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel (27 iunie-28 iunie), Postul Adormirii Maicii Domnului (1-15 august), Postul Nasterii Domnului (14 noiembrie – 24 decembrie), perioada de la Craciun pana la Boboteaza (25 decembrie – 6 ianuarie).

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top