Connect with us

Revistateo.ro

Cand nu e bine sa te tunzi

Stil de viata

Cand nu e bine sa te tunzi

13Oricat de ciudat ti s-ar parea, exista o serie de superstitii legate de cand nu e bine sa te tunzi. Anumite sarbatori de peste an sau anumite zile cu insemnatate speciala sunt interzise ferchezuirii de orice fel.

Cand nu e bine sa te tunzi. Cele mai interesante superstitii

1. Copilul nu trebuie tuns pana in ziua botezului, cand i se taie motul. Se spune ca daca i se taie parul, are dureri de cap sau rau de foc. Cel care trebuie sa taie motul este nasul.

2. Sasoaicele din Ardeal nu se tund si nu se piaptana in zilele de marti si vineri, conform unei traditii mai vechi. Se spune ca femeile care se tund in aceste zile vor avea parte de necazuri in viata si vor urati.

3. In zilele de Filipi, de Sfantul Andrei si de Sfantul Dumitru nu e bine, de asemenea, sa te tunzi. „Cel ce umbla cu pieptenele in buzunar in ziua Sfantului Andrei va fi mancat de lupi”, spune o vorba din batrani.

4. Se spune ca parul care este tuns dimineata, trebuie aruncat in foc seara pentru ca nimeni se nu poata face farmece cu el. Exista si opinii conform carora nu e bine ca parul sa fie aruncat in foc pentru ca persoana respectiva va avea dureri de cap si bube.

5. Chiar daca martea este o zi in care nu e bine sa te tunzi, se spune ca persoanele care au o sanatate precara pot face asta. Acestea se vor insanatosi repede, iar cei sanatosi risca sa se imbolnaveasca.

6. Persoanele care se tund miercurea, in ziua planetei Mercur, isi vor face ordine in minte. Tunsul in aceasta zi activeaza gandirea logica si imbunatateste memoria.

7. Persoanele care se tund in zilele de joi vor avea parte de imbunatatiri in relatiile cu cei din jur.

8. Cea mai favorabila zi pentru tuns este, se pare, sambata. Ziua lui Saturn este una din zilele de odihna, in care problemele sunt puse deoparte.

CITESTE SI: Cand nu e bine sa te casatoresti. Datele care seamana divort

9. Atentie mare la ziua de duminica. Se spune ca e cea mai nepotrivita pentru ingrijirea parului. Femeile care se tund in ziua odihnei, a 7-a zi creata de Dumnezeu, risca sa ramana nemaritate.

1 Comment

1 Comment

  1. Laura

    2017-11-14T18:01:59+02:00 at 2017-11-14T18:01:59+02:00

    Mamma mia cate cretinisme… cand sa nu te tunzi, speli, schimbi de haine, cand sa nu speli… aste este numai pentru jegosi ingalati si pentru puturosi…

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top