Connect with us

Revistateo.ro

Cand e bine sa faci dus: dimineata sau seara?

Stiri

Cand e bine sa faci dus: dimineata sau seara?

Poate ca nu te-ai intrebat pana acum cand e bine sa faci dus, dar sa stii ca exista avantaje pentru fiecare moment al zilei.

O alta intrebare care a stat multa vreme pe buzele cercetatorilor a fost daca e indicat sa faci dus sau baie. S-a gasit si raspunsul intre timp. Baia castiga! De ce? Conform healthinformative.net, cercetatorii americani sustin ca dusul usuca uleiurile naturale ale pielii din cauza jetului puternic de apa, uleiuri care protejeaza pielea de toxine si alti factori agresivi externi.

Exista si obiceiuri in legatura cu momentul zilei in care oamenii fac dus, in functie de locul de pe planeta in care traiesc. In partea estica a planetei, in special in Europa si Asia, oamenii fac dus noaptea, in timp ce americanii se spala in fiecare dimineata. Iata si avantajele acestor momente ale zilei in care e bine sa te speli.

Avantajele unui dus de dimineata:

1. Dusul de dimineata te trezeste mai bine decat o cafea puternica. Acesta stimuleaza circulatia sangelui si accelereaza ritmul cardiac. Se spune ca dusul de dimineata are un efect important asupra creierului si reusim sa devenim mai concentrati daca muncim de dimineata sau avem cursuri.

2. Dusul de dimineata este recomandat persoanelor care au un ten gras. Acestea transpira mai mult pe timpul noptii, iar sarurile eliminate prin pori vor ramane pe piele toata ziua.

De ce e bine să faci duș cu apă rece

De ce sa faci baie cu GHIMBIR. Trucul CUNOSCUT DE PUTINE FEMEI

3. Persoanele care au probleme musculare trebuie sa faca dus dimineata. Asta deoarece spalatul de dimineata reduce rigiditatea gatului si durerile de spate de peste zi.

Avantajele unui dus de seara/ noapte:

1. Daca ai avut o zi stresata, nu ezita sa faci dus sau baie (cel mai indicat baie) seara. Dusul scade tensiunea arteriala si reduce stresul.

2. Persoanele care sufera de insomnie este bine sa se spele seara. Dusul de noapte contribuie la un somn mai linistit. Adormi mai repede daca inainte sa te bagi in pat faci dus, spun cercetatorii.

3. Daca nu faci dus seara, risti sa te culci cu celulele moarte adunate pe piele in timpul zilei si cu alte impuritati care isi pot face de cap in timpul noptii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top