Connect with us

Revistateo.ro

Inedit

Cand au aflat despre boala fiului lor, parintii au luat o decizie. Dupa treizeci de ani aceste fotografii au socat lumea

Torstein Lerhol este un profesor și politician norvegian, un cetatean activ si calator entuziast. Mai presus de toate, el este o sursa de inspirație pentru altii. Atunci cand oamenii il intalnesc, prima lor reactie este întotdeauna o surpriza. La prima vedere, el nu se potriveste cu imaginea unui om de succes, a unui om fericit.

Torstein suferă de atrofie musculara spinala si si-a petrecut intreaga viata intr-un scaun cu rotile. Parintii sai, fermieri, au stat mereu langa el. Atunci cand medicii le-a explicat ca fiul lor nu va putea merge niciodata si nici nu va arata ca un om normal, ei au decis sa-l creasca si sa aiba grija de el. Ei nu au facut nicio diferenta intre el si fratii sai.

Torstein si-a rasplatit parintii pentru tot efortul depus pentru el. El a terminat scoala si, ulterior, facultatea. El a calatorit mult si si-a facut de mic planuri pentru viitor. Inca din copilarie stia ca va deveni profesor si ulterior a devenit interesat si de politica. La scurt timp, el a fost considerat cel mai inspirat politician din tara, dar si cel mai usor. El cantareste doar 17 kilograme.

S-a lasat fotografiat, desi este constient de boala de care sufera.

 

El nu vrea sa creasca in greutate, pentru ca, spune el, ar insemna un efort prea mare pe umerii celor care il transporta. Aceasta concesie cordiala dezvaluie multe despre atitudinea lui fata de boala de care sufera.

Optimismul si curajul lui Torstein au motivat oameni din multe locuri ale lumii. Chiar daca el accepta si se bucura de renumele sau, el a ezitat atunci cand un fotograf tanar pe nume Henrik Fjørtoft i-a prezentat o idee neobisnuita. A vrut sa-l fotografieze pe politician nud.

De ce a acceptat politicianul sa fie fotografiat nud

Torstein nu era sigur ca trupul sau va fi ceva ce majoritatea oamenilor vor sa vada. Insa, in cele din urma a fost de acord. Si, in cateva luni, toata lumea a fost miscata de aceste fotografii indraznete.

„Corpul si aspectul nu m-au oprit sa-mi indeplinesc obiectivele.”

„M-am gandit o lunga perioada de timp cu privire la imagini, dar si la ceea ce am sa spun. Am vrut sa arat ca nici corpul si nici infatisarea mea nu au avut influenta asupra fiintei mele interioare sau asupra autoperceptiei. Corpul si aspectul meu niciodata nu m-au oprit de la stabilirea unor obiective mari si realizarea lor, de asemenea.

Sper ca aceste cuvinte vor ajunge la toti acei oameni care se tem prea mult de infatisare. Sper ca ceea ce scriu sa-i ajute sa inteleaga ca „viata” interna este mai buna. Pentru că meritele noastre interioare trebuie să determine dacă avem succes, nu cele exterioare.

Fotograful a vrut sa arate ca frumusetea este mai mult decat ceea ce gandim de obicei ca este „frumos”. Ca nu exista niciun raspuns simplu la întrebarea: ce este frumos? El a vrut sa arate ca este posibil sa se descopere frumusetea in toate lucrurile.

Mesajul este ca ar trebui sa acceptam toti oamenii in societatea noastra, total independent de felul in care arata sau de limitarile lor fizice. Pentru ca nu exista raspunsuri simple si exacte, am decis sa publice aceste fotografii.

Lectia de viata a unui tanar care s-a nascut cu o boala grava.

„Aspectul nostru exterior nu ar trebui sa determine modul in care ne traim viata”

Bineinteles ca sunt constient de faptul ca eu nu sunt Brad Pitt. Oasele mele sunt iesite in afara, muschii mei sunt atrofiati, iar coloana vertebrala este atat de curbata incat arat precum Cocosatul de la Notre Dame. Dar asta nu m-a oprit sa-mi urmaresc visele mele. M-am folosit pur și simplu de abilitatile si talentele pe care le am. Educatia si politica mi-au dat incredere sa stiu ca eu pot ajunge la obiectivele mele fara asa-numita „perfectiune”. De aceea oamenii m-au tratat intotdeauna cu respect, abia ia in seama faptul ca arat ca un schelet. La scoala, elevii mei ma trateaza ca un profesor complet normal. Aspectul este important si este un subiect sensibil pentru copii. Asa ca, atunci cand acestia sunt in stare sa ma trateze la fel ca orice alta persoana, imi dau speranta.

Nu vreau nicidecum sa spun ca aspectul nu este foarte important in multe situatii. De asemenea, nu vreau sa spun ca oamenii nu ar trebui sa aiba grija de corpul lor. As dori doar sa invoc faptul ca aspectul nostru exterior nu ar trebui sa determine modul in care ne percepem noi sau modul in care ne traim viata. Eu am decis ca aspectul meu nu va juca rolul cel mai important din viata mea.

Societatea noastra trebuie sa invete sa se concentreze pe abilitati, talente si atitudine. Nu daca cineva este gras, slab, mare, mic sau pur si simplu diferit. Cred ca aspectul este, in general, supraapreciat.”, a spus Torstein.

Daca lumea ar intelege aceste cuvinte, ar intelege si faptul ca exista un potential de a imbunatati viata noastra si a celor din jur!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top