Connect with us

Revistateo.ro

Cafeina, efecte negative asupra oaselor

Sanatate

Cafeina, efecte negative asupra oaselor

Unii spun ca este un drog, altii spun ca face bine. Toti sunt, insa, de acord ca in exces nu face bine organismului. I se spune veninul tacut, iar lumea il consuma zilnica ori l-a consumat cel putin o data in viata.

Exista multe alimente si bauturi care fac rau organismului nostru. Unele dintre aceste bauturi le preferam pentru ca ne energizeaza, insa nu doar in bauturi putem gasi cafeina.

Putina lume este familiarizata cu efectele negative ale consumului de cafeina in exces. Doctorul West Conner sustine ca aceasta substanta produce cateva schimbari dramatice in corp, avand capacitatea de a distruge oasele.

Ce se intampla in corpul tau atunci cand consumi cafeina in exces:

In primele 10 minute

Daca introduci in cafea sau orice produs cu cafeina zahar, vei potenta efectele negative ale substantei. Expertii recomanda cafeaua fara zahar. Chiar daca e amara, este mai buna pentru sanatatea ta. Primele semne ca ‘veninul’ iti creeaza probleme sunt durerile de cap si nevoia de a consuma si mai mult dulce.

In urmatoarele 20 de minute

Presiunea sanguina creste, iar febra se poate instala oricand. De asemenea, persoanele hipertensive simt bataile inimii mai puternice.

Dupa 40 de minute

Cafeina este complet absorbita de corp. Pe langa inima, si ficatul incepe sa sufere. Receptorii cerebrali ai adenozinei sunt complet blocati, iar asta duce la oboseala accentuata, la extenuare.

Dupa 60 de minute

Fosforul din acidul de magneziu, calciul si zincul din bauturile si preparatele care contin cafeina provoaca probleme digestive. Incep sa apara crampele, iar durerile abdominale sunt extrem de puternice, se resimt ca niste intepaturi de ace.

Dupa aproximativ 2 ore

Dupa doua ore, cafeina ataca mineralele din oase si le poate manca incetul cu incetul.

1 Comment

1 Comment

  1. Babu_Inu

    2016-10-14T06:15:47+03:00 at 2016-10-14T06:15:47+03:00

    Si dupa aproximativ 25 de ani de baut cafea ce se instaleaza ?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top