Connect with us

Revistateo.ro

Bolile dentare influențează sănătatea inimii

Ingrijirea dintilor

Bolile dentare influențează sănătatea inimii

Experții în domeniu spun că există o legătură importantă între sănătatea dinților și sănătatea inimii. În fiecare zi ți periezi dinții, folosești apa de gură și ața dentară. Știai că în Tot acest timp ai grijă și de inima ta?

CITEȘTE ȘI: 3 METODE UȘOARE DE ALBIRE A DINȚILOR

Cercetările arată că persoanele care dezvoltă boli ale gingiilor au un risc de două ori mai mare să se îmbolnăvească de inimă. Specialiștii spun că motivul legăturii dintre cele două probleme de sănătatea este unul extrem de logic. Bolile cardiovasculare sunt strâns legate de inflamații. În cavitatea ta bucală exită numeroase tipuri de bacterii, însă dacă nu îți oferi o îngrijire corespunzătoare, aceste bacterii se multipică și dau naștere infecțiilor și inflamațiilor. AStfel creezi un mediu propice pentru apariția bolilor gingivale.

Pentru că majoritatea bolilor gingivale cauzează sângerări, există toate șansele ca aceste bacterii sp ajungă în sângele tău, cauzând inflamații ale vaselor de sânge. Care este legătura cu inima ta? Aceste bacterii pto crește riscul apariției bolilor de inimă, contribuind la formarea de cheaguri și plăci pe artere. Acestea interferează cu fluxul sângelui de la nivelul inimii și astfel apar probleme.

Cu toate acestea, vaf i nevoie de studii clinice pe timpul lung, pentru a indentifica mai direct afecțiuni gingivale ca o cauză a bolilor de inimă.  Între timp, cercetătorii încearcă să găsească o legătură între bolile gingivale și atacul de cord, diabet, osteoporoză, boli respiratorii și chiar naștere prematură. Până la rezultatele finale este extrem de improtant să știi că o igienă strictă este absolut necesară pentru ca dinții și gingiile tale să fie sănătoase.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Ingrijirea dintilor

To Top