Connect with us

Revistateo.ro

Boala Willebrand. O tanara a avut sangerari menstruale zilnic, timp de 5 ani

Stiri

Boala Willebrand. O tanara a avut sangerari menstruale zilnic, timp de 5 ani

Avea sangerari menstruale in fiecare zi, iar asta s-a intamplat de 5 ani la rand. Cazul incredibil al unei tinere de 27 de ani terifiaza toate femeile. Asa se manifesta boala Willenbrand.

Chloe Christos, o tanara de 27 de ani din Perth (Australia) sufera de o boala a sangelui foarte rara, cunoscuta si ca sindromul von Willebrand. Timp de 5 ani, zi de zi, a avut sangerari menstruale, fata de alte femei care patesc asta doar o data la luna. Chloe a aflat la varsta de 14 ani ca sufera de o tulburare a sangelui care impiedica coagularea adecvata a celui mai important lichid din corpul uman.

„Zi de zi, 5 ani la rand, mama a stat langa mine pentru ca, pe langa sangerarile menstruale pe care le aveam, lesinam si ma simteam foarte slabita”, a declarat Chloe pentru cotidianul britanic Daily Mail Australia. Printre simptomele acestei boli necrutatoare se numara scaderea tensiunii arteriale sub pragul critic, slabirea muschilor, tulburarile de vedere si durerile articulare. „Cel mai frustrant pentru mine in acea perioada a fost ca nu puteam sa am activitate fizica. Pentru ca eram foarte slabita, ameteam chiar si de la o simpla plimbare”, isi aminteste tanara.

Ce sport să practici în funcție de etapa menstruală în care te afli

Ce se întâmplă în creierul unei femei în timpul menstruației

Tanara risca sa piarda litri intregi de sange intr-o luna daca mama si medicul ei de familie nu ii erau aproape. In numai 4 zile, daca nu se trata, putea pierde pana la 500 mililitri de sange. „Am constientizat ca nu e in regula ce mi se intampla, dar mi-a fost foarte jena sa vorbesc despre asta. Ma simteam ca o ciudata si mereu stateam singura”, spune fata dupa 8 ani in care s-a confruntat cu aceasta maladie a sangelui.

Boala Willebrand. O tanara a avut sangerari menstruale zilnic, timp de 5 ani

Chiar si la 8 ani dupa ce a reusit sa se recupereze, femeia inca sufera din cauza acestei boli, semn ca vindecarea completa nu este posibila. Datorita unui drog sintetic, atunci cand mai are episoade de sangerare excesiva, poate opri efectele nedorite timp de 12 ore. Daca dupa cele 12 ore sangerarea nu se opreste inseamna ca boala a recidivat in starea ei initiala.

Boala Willebrand este cauzata genetic, iar primul care a descris simptomele acestei afectiuni a fost doctorul Erik von Willebrand in anul 1926, de unde si numele maladiei. Ca si hemofilia, boala Willebrand se mosteneste de la parinte la copil.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top