Connect with us

Revistateo.ro

boala

Stiri

BOALA SECOLULUI! Un om este afectat la fiecare 3 secunde!

In fiecare an, apar 9,9 milioane de cazuri noi, ceea ce inseamna ca afecteaza un om la cateva secunde. Afla care este BOALA SECOLULUI!

Un raport dezvaluit de cercetatori din Marea Britanie arata ca numarul celor care sufera de aceasta afectiune se va dubla pana in 2030 si se va tripla in 2050. In acest moment, la fiecare 3 secunde este diagnosticata aceasta boala. Conform Agerpres, 46,8 milioane de persoane din lume sufera de DEMENTA!

Exista diverse tipuri de dementa, iar cea mai intalnita boala care are drept simptom dementa este Alzheimerul, care presupune tulburari de memorie, dificultati de exprimare, dezorientare, depresie si lipsa de motivatie.

Pe masura ce se agraveaza, afectiunea duce la pierderea completa a memoriei, incapacitatea de a locui singur, de a face menajul sau activitatile cotidiene. In final, bolnavul nu se poate deplasa, hrani sau comunica cu cei din jur.

Atenție la alimentele care îți afectează grav memoria și creierul! Vezi AICI ce sa NU mananci!

CITESTE SI: Cauza bolii Alzheimer şi medicamentul salvator

In majoritatea tarilor, cei care sufera de boli neurologice primesc o pensie din partea statului. Costurile pentru a ingriji o astfel de persoana sunt mari, iar faptul ca dementa este boala secolului este un motiv de ingrijorare pentru guvernele lumii, care ar putea sa nu faca fata din punct de vedere financiar, pentru a acoperi costurile sociale.

Raportul realizat de cercetatorii de la Institutul Karolinska din Suedia si Colegiul Regal din Londra cuprinde si recomandari pentru a preveni o criza economica ce ar putea fi cauzata de cheltuielile uriase!

CE POTI FACE TU, CA SA PREVII DEMENTA?

Ca sa eviti aparitia unei astfel de afectiuni neurologice, ai grija sa consumi alimente care mentin sanatatea creierului, cum ar fi pestele, fructele de mare sau nucile. Incearca sa mentii creierul activ in permanenta, prin teste de memorie si de inteligenta. Adopta un stil de viata sanatos, in general, cu 7-8 ore de somn pe zi si exercitii fizice.

Iată ce trebuie să mănânci pentru o memorie mai bună

ATENTIE: 2 pozitii in care dormi cresc riscul de Alzheimer! Vezi AICI care sunt!

Sursa foto: huffpost.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top