Connect with us

Revistateo.ro

BNR-17092015

Inedit

BNR: Adoptarea euro in 2019, tinta nefezabila

Viceguvernatorul BNR, Bogdan Olteanu, a declarat ca anul 2019 a devenit o tinta nefezabila pentru aderarea Romaniei la Zona Euro.

Viceguvernatorul BNR a decalarat ca ,,Anul 2019 nu a fost neapărat, la momentul anunţării sale, o ţintă imposibilă. Noi am calificat-o drept una foarte ambiţioasă şi am lăudat aptitudinile de ancoră pentru politicile publice. 2019 a devenit tot mai mult o ţintă nefezabilă pe măsură ce anunţarea ei nu a fost urmată de elaborarea unui plan de acţiune şi de punerea sa în practică”, scrie Evz.

Oficialul BNR este de parere ca Romania trebuie sa isi asume ca viitorul sau bun este in zona euro, pentru ca ramanerea in afara zonei nu scuteste tara de implementarea reformelor structurale, ci acestea ar trebui sa fie chiar mai dure intr-o astfel de perspectiva.

Bogdan Olteanu a declarat ca „Relansarea discuţiei în această vară de către preşedintele României poate crea premisele unei asemenea construcţii instituţionale.”

Guvernatorul Bancii Centrale, Mugur Isarescu, a declarat recent ca Romania indeplineste toate cele cinci criterii de convergenta prevazute de Tratatul de la Maastricht pentru aderarea la zona euro. Cu toate acestea a adaugat ca nu poate spune cu mana pe inima ca suntem pregatiti sa facem acest pas.

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top